Bogdan Oprea, șeful BGS: FRF este vinovată!

0
291

Incidentele de la România – Ungaria 1-1, de sâmbătă seară, au produs un val de nemulțumire publică asupra firmei de protecție și pază BGS. Agenții aflați în subordinea lui Bogdan Oprea, șeful BGS, a intervenit în forță cu gaze lacrimogene. Au căzut victime, deopotrivă, derbedei, dar și oameni nevinovați. Varianta comodă și pentru public, dar și pentru FRF, a fost să dea vina exclusiv pe BGS. A făcut-o inclusiv Jandarmeria.

Bogdan Oprea

Răul inițial a pornit însă din birourile de la ”Casa Fotbalului” ”Complicitatea” federației, care s-a spălat repede pe mâini a doua zi, după ce în seara jocului – președintele FRF i-a felicitat pe bodyguarzi, este evidentă. Cum s-a ajuns la această situație? Actuala conducere de la FRF, în dorința de a le deveni simpatică fanilor, a împărțit tichete galeriilor bucureștene, precum și celor de la Petrolul și ”U” Cluj. Ba a avut și ideea ”genială” de a-i pune  împreună.

”Declanșarea evenimentelor din peluze a avut ca origine unele grupuri de suporteri ale echipelor Steaua, Dinamo, Petrolul cât și gruparea cunoscută sub denumirea “Honor et Patria”. Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiară, membrii galeriei Stelei s-au batut între ei, galeria echipei Petrolul a lovit câțiva agenti de securitate, iar cei de la “Honor et Patria” au aruncat la propiu 2 agenți de securitate BGS peste balustradele de protecție”, se arată în comunicatul de aseară al celor de la BGS, firmă care, astăzi, a decis să întrerupă unilateral contractul cu FRF.

Bogdan Oprea, șeful BGS, a acordat un interviu în exclusivitate pentru SportNews.ro în care le ”rupe capul” golanilor din galerii și n-are remușcări față de victimele colaterale (copiii și femei gravide), care, în opinia lui, n-ar fi trebuit să se afle în zona de conflict, știut fiind că peluzele sunt un focar de violență. Oprea consideră că gestul FRF de a oferi bilete gratis galeriilor la meciul România – Ungaria s-a întors împotriva organizatorilor.

Suporter bătut

Bogdan Oprea: Cum apreciați scandalul de pe ”Arena Națională”? Ce le spuneti celor nevionovați care s-au trezit ”gazați” pe stadion?
Sport24h.ro: Îmi pare sincer rău pentru acele persoane care au avut de suferit. Cui i-ar plăcea sa inhaleze gaze? Sunt victime colatorale, total nevinovate. Am dat cu pray-ul mici, cu jet subține. În schimb, Jandarmeria a dat cu gaze, cu tunul, dar nu a greșit, fiindcă mulțimea nu mai putea fi stăpânită. A fost o situație de criză, a trebuit să acționam. Dacă îi lăsam pe nemernici să intre pe teren, așa cum s-a întâmplat la Ploiești, când acel fotbalist (n.r. – George Galamaz) a fost lovit și s-a ales cu fractură de timpan, ar fi fost mai bine? Ce pot sa mai zic… E regretabil, nici nouă nu ne place situația asta. Dar se întâmplă! Câteodată. Nu au fost loviți aiurea! Și nu doar noi am acționat. Au primit gaze iritant-lacrimogene, de la noi sau de la Jandarmerie!

FRF a greșit că a umplut peluzele cu galerii rivale? 
Noi nu ne putem opune. Nu pot eu să fac agenda FRF, să îi spun pe cine să invite în casă. Dar colaborarea nu mi s-a părut că a fost așa cum ar fi trebuit. Când au dat de greu, au renunțat să ne mai susțină. Nu mi se pare OK. Imediat după meci, Răzvan Burleanu ne-a felicitat. După care, incredibil, a doua zi, s-a răzgândit, după ce au apărut anumite imagini… N a fost pe stadion, să vadă ce s-a întâmplat? Este specific românilor, principiul să moară capra vecinilor! Iar asta cu imaginile… Au fost date doar anumtie imagini, ca și cum de la un meci s-ar difuza doar faulturile comise doar de una dintre echipe.

Au fost băgați huliganii în stadion, la România – Ungaria?
Păi cum să pui la un loc galeriile de la Steaua și de la Dinamo? Federația nu a fost alături de noi, au făcut acele afirmații publice, fără să ne consulte. Noi n-am greșit, uitați-vă pe imagini! Și acum susțin că ne-am făcut treaba cum ar trebui. Avem și noi avem angajați bătuți. Sunt de ordinul zecilor, dintre care șase sunt în stare mai gravă. Normal ca am ripostat, ce ați vrea să facem?

Discuția nu este că ați bătut golani, pentru acest fapt chiar primiți felicitări, ci pentru faptul că au fost afectate persoane nevinovate, copii, gravide…
Îmi pare rău, dar peluzele de pe stadioane sunt nesigure! Vin cu copii la meci! N-ai ce sp faci în peluze cu copiii, te duci cu ei la tribuna 0, la tribuna I. Nu ai bani, stai acasă, nu il aduci la stadion, că n-are ce învăța pe stadion! E o zonă nesigură. Peluzele de pe stadion sunt focar de violență. Oamenii nu ar trebui să se ducă acolo. Cine se duce își asumă riscuri! Sunt niște descelerați acolo, ce să cauți cu copilul acolo sau dacă ești gravidă?

Care sunt cei mai răi dintre suporteri? Cine vă creează cele mai multe probleme?
Dinamoviștii. La peluza nord a stadionului au fost acum suporterii dinamoviști de la Peluza Sud, o facțiune foarte violentă. Aceștia au stat lângă galeria maghiară. În cealaltă peluză au luat loc galeriile celor de la Steaua, Rapid, Petrolul și Dinamo.

Iarăși Dinamo?
Dar. Dinamo Nord. E altă grupare de suporteri. Organizatorii au pus Dinamo lângă Steaua, la un meci al naționalei!

Colaborarea cu Jandarmeria cum o considerați? Instituția respectivă tocmai a aruncat pisica în curtea dumneavoastră…
Este bună colaborarea. Asta cu pisica moartă vă rămâne dumneavoastră să o comentați! Eu ce să mai zic?

Ați fost presat să reziliați contractul cu federația?
Nu, a fost decizia noastră liberă.

Andrei Oprea

Mai aveți o problemă. Site-ul prosport.ro a publicat fotografii în care fiul dumneavoastră, Andrei, sare la bătaie… De ce nu poartă însemnele firmei?
S-au legat de el total aiurea. Fi-miu are 21 de ani, a absolvit un colegiu care, în ultimii 25 de ani, este între primele 50 de colegii din SUA, nu este un golan. A fost pe stadion ca director de imagine. Nu trebuia sa aibă însemnele firmei. Nu era acolo ca agent de pază, ci ca director de imagine. E bărbat, nu e femeie, a intervenit alături de colegii lui din firmă. Nu a purtat cagula, ca golanii ăia din galerii, nu și-a pus gluga pe cap. Lui i-a explodat o petardă la 30 de centimetri în fața lui! I-au ars genele! Putea să orbească, ce era să facă? Repet, a fost alături de colegii lui din firmă! Copilul era la muncă, nu făcea golănii, smardoisme. A vorbit cu ungurii în engleză. În schimb, nemernicii care l-au atacat aveau cagule pe cap!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.