Dinamo a scapat doar cu amenda! Va avea suporterii in tribuna la meciul cu FCSB

0
100

Cluburile Rapid şi Dinamo au fost sancţionate cu 50.625, respectiv 37.968 de lei penalitate sportivă de Comisia de Disciplină a FRF ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la meciul direct din cadrul etapei a XXVI-a a Ligii I, informează site-ul oficial al LPF.

Gruparea giuleşteană a fost sancţionată pentru introducerea şi aprinderea de materiale pirotehnice în interiorul stadionului şi pentru aruncarea de obiecte în spaţiul de joc şi spre alţi spectatori. “În baza art. 82.1 şi 2, coroborat cu art. 83.2.b, se sancţionează clubul FC Rapid cu o penalitate sportivă de 16.875 lei; În baza art. 82, coroborat cu art. 83.2.1.d, se sancţionează clubul FC Rapid cu o penalitate sportivă de 50.625 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul FC Rapid va executa sancţiunea cea mai gravă, respectiv art. 83.2.d şi o penalitate sportivă de 50.625 lei”, se menţionează în soluţia comisiei.

De asemenea, FC Dinamo a fost sancţionată pentru introducerea şi aprinderea de materiale pirotehnice în interiorul stadionului şi pentru aruncarea de obiecte în spaţiul de joc şi spre alţi spectatori, dar comisia a stabilit un cuantum mai mic al penalizării. “În baza art. 82, coroborat cu art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC Dinamo cu o penalitate sportivă de 16.875 lei; În baza art. 82, raportat la art.83.2.b, se sancţionează clubul FC Dinamo cu penalitatea sportivă de 37.968 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul FC Dinamo 1948 va executa sancţiunea cea mai gravă şi anume penalitatea sportivă de 37.968 lei”, se menţionează pe site-ul citat.

Astfel, derby-ul Dinamo – FCSB se va disputa cu suporteri in tribuna!

În timpul meciului Dinamo – Rapid, încheiat cu scorul de 2-0, între suporterii celor două formaţii au avut loc mai multe incidente, dupa afisarea unor bannere cu conotatie rasista de catre ultrasii dinamovisti. În minutul 75, o parte a galeriei rapidiste a avut o altercaţie cu fanii dinamovişti de la Peluza Sud, aflaţi la Tribuna a II-a. Un suporter dinamovist a ajuns pe marginea gazonului, dar a fost reţinut de către stewarzi, iar ulterior Jandarmeria a intervenit în forţă în galeria rapidistă. Suporterul dinamovist care a ajuns aproape de teren a fost scos de stewarzi prin faţa galeriei rapidiste, care a aruncat cu scaune şi beţe în direcţia acestuia.

tiganu-e-tigan-si-n-ziua-de-pasti

 De asemenea, pe tot parcursul meciului cele două grupuri de suporteri au aprins şi aruncat spre spaţiul de joc fumigene şi petarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.