Acasa / stiri sport online / Sporturi / Altele / Weekend bogat pentru scrima romaneasca

Weekend bogat pentru scrima romaneasca

Weekend bogat pentru scrima romaneasca
Weekend bogat pentru scrima romaneasca

Zilele trecute am avut parte de un weekend bogat pentru scrima romaneasca, Tiberiu Dolniceanu si echipa feminina de spada cucerind medaliile de bronz, respectiv argint, in proba de Cupa Mondiala.

In etapa cu numarul 11 din cele 15 de Cupa Mondiala ale sezonului 2014-2015, desfasurata la Madrid, Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de bronz la sabie. Tibi, aflat pe locul 6 in clasamentul mondial, a trecut de un sud-coreean si 3 italieni in drumul sau spre semifinala, pentru ca apoi sa piarda in fata liderului mondial, Gu Bon-gil. Finala mica nu se mai disputa in cadrul etapelor de Cupa Mondiala, Dolniceanu cucerind, astfel, medalia de bronz, alaturi de neamtul Max Hartung. Aurul a fost cucerit de Gu Bon-gil, iar argintul de rusul Kamil Ibragimov. Este a doua medalie a lui Tibi Dolniceanu in acest sezon la concursul individual de sabie, dupa argintul cucerit la Varsovia, in luna februarie.

Trecem la echipa de spada a Romaniei, care a cucerit, pentru a treia oara in acest sezon, medalia de argint. Echipa formata din Ana-Maria Branza, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu au trecut in primul tur de la Johannesburg de Polonia (21-19), in sferturi de Ucraina (23-18) si in semifinale de Franta (24-21). Din pacate, in finala au pierdut in fata Chinei, scor 24-26.

Citeşte şi

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Aventura sportivilor romani la Jocurile Olimpice Europene de la Baku s-a incheiat, rezultatele fiind, trebuie …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>