Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / liga 1 meciuri / Viorel Duru: Cluburile aflate in insolventa nu pot sa joace in cupele europene

Viorel Duru: Cluburile aflate in insolventa nu pot sa joace in cupele europene

Viorel Duru

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat că răspunsul UEFA la solicitarea LPF privind posibilitatea cluburilor din Liga I aflate în insolvenţă de a participa în cupele europene este negativ.

Am primit răspunsul astăzi de la UEFA. Este un răspuns formal venit pe email, dar urmează să fie comunicat oficial şi celor de la LPF. Răspunsul este ‘NU’! Cluburile aflate în insolvenţă nu pot să joace în cupele europene. Motivul este regulamentul UEFA, conform căruia un club care primeşte protecţie faţă de creditori nu poate participa în cupele europene decât dacă iese din insolvenţă cu 12 luni înainte de începerea sezonului în care doreşte să evolueze“, a spus Duru.

Acesta a explicat că sezonul competiţional al UEFA începe în fiecare an la 1 iunie şi se încheie la 31 mai. “Un club aflat la momentul actual în insolvenţă nu poate solicita licenţă UEFA pentru ediţia 2015-2016 a cupelor europene, asta e clar. Regula este următoarea: dacă iese până la 31 mai 2015 poate participa în ediţia 2016-2017 a cupelor europene. Dacă iese la 1 iunie 2015 nu mai poate juca în ediţia 2016-2017 pentru că trebuie să treacă minim 12 luni. Aşadar, clubul care iese din insolvenţă la 1 iunie 2015 poate participa abia în ediţia 2017-2018 a cupelor europene“, a precizat Viorel Duru.

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, anunţa la 2 martie că forul pe care îl conduce a trimis o adresă la UEFA, pentru a afla dacă grupările din Liga I aflate în insolvenţă pot participa în sezonul viitor al cupelor europene. “Numai UEFA poate decide dacă o echipă în insolvenţă poate juca în Liga Campionilor. Noi am făcut o adresă la UEFA şi aşteptăm un răspuns, pentru că au fost situaţii, cu ani în urmă, au fost echipe care au jucat în cupele europene, dar nu mai sunt aceleaşi condiţii, au schimbat puţin regulamentul. În acest sens am făcut adresa şi să ne răspundă“, afirma Iorgulescu.

În prezent, dintre cele 18 cluburi din Liga I, şapte se află în insolvenţă, FC Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi FC Braşov.

Primul care şi-a anunţat intenţia de a ieşi din insolvenţă este FC Dinamo. Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul din 25 martie, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia societăţii în circuitul economic. Tribunalul Bucureşti a amânat cu o săptămână decizia de ieşire din insolvenţă a FC Dinamo, ANAF opunându-se închiderii procedurii până la soluţionarea apelului la hotărârea de confirmare a planului de reorganizare.


Mediafax

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>