Acasa / stiri sport online / Auto / Moto / Valentino Rossi va pleca de pe ultimul loc la Valencia

Valentino Rossi va pleca de pe ultimul loc la Valencia

Valentino Rossi va pleca de pe ultimul loc la Valencia
Valentino Rossi va pleca de pe ultimul loc la Valencia

Penultima cursa la Moto GP s-a disputat in aceasta dimineata la Sepang, in Malaezia, pe o caldura destul de accentuata.

Cursa a fost castigata de Dani Pedrosa, acesta fiind la a doua victorie din ultimele 3 dispute. Locul secund a fost obtinut de Jorge Lorenzo, in vreme ce Valentino Rossi a sosit pe 3. Sa spunem ca Rossi a devenit cel mai longeviv pilot in Motomondialul de viteza, incluzand aici si clasele mai mici, depasindu-l azi pe Capirossi, care s-a retras in 2011 dupa 328 de Mari Premii la care a luat startul. Sarbatoarea lui Rossi a fost insa umbrita de incidentul acestuia cu Marc Marquez. Ibericul a gresit in primele tururi, cedandu-i cu usurinta pozitia secunda lui Lorenzo. Apoi Marc a avut un pilotaj destul de agresiv cand s-a aflat in lupta directa cu Rossi. Italianul daduse semne de nervozitate si inainte, din cauza acestui pilotaj lipsit de fair-play, am putea spune.

La modul in care se sicanau ambii era imposibil sa nu se intample ceva. Dupa foarte multe depasiri intre cei doi, Marquez parea ca va intra, efectiv, in motocicleta lui Rossi, italianul impingandu-l cu genunchiul, mai degraba ca un reflex. Urmarea? Marquez a abandonat, iar incidentul a fost pus sub investigatie. Dupa mai bine de o ora de la incheierea cursei s-a stabilit ca Valentino Rossi va pleca de pe ultimul loc la Valencia, dar ca nu i se va retrage niciunul din cele 16 puncte castigate aici. Probabil pedeapsa era mai drastica daca nu era vorba de lupta pentru campionat. Asa insa, cei din Comisie au luat in calcul si acest aspect, facand tot posibilul ca suspansul sa nu fie spulberat. Decizia probabil va fi contestata de Marquez, insa nu credem ca se va mai intampla nimic notabil.

Aceasta tensiune dintre Rossi si Marquez a inceput joi, la conferinta de presa, cand italianul l-a acuzat pe iberic ca l-ar fi avantajat pe Lorenzo in lupta directa cu Rossi din campionat. Chiar daca Valentino Rossi va pleca de pe ultimul loc la Valencia, suntem aproape siguri ca italianului nu ii va lua mult pana va ajunge in top 10. In acest moment, diferenta dintre Rossi si Lorenzo este de 7 puncte.

 

Citeşte şi

Se pregateste o noua mutare la Ferrari

Se pregateste o noua mutare la Ferrari?

  Dupa ce la inceputul sezonului se zvonea ca Hamilton va veni la constructorul italian, …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>