Acasa / stiri sport online / Auto / Moto / Valentino Rossi a renascut

Valentino Rossi a renascut

Valentino Rossi a renascut
Valentino Rossi a renascut

In urma cu doar cateva ore s-a incheiat etapa cu numarul 12 din cele 18 ale acestui sezon de Moto GP. A fost o cursa plina de surprize.

Sa incepem cu Valentino Rossi, care inaintea acestei runde era la egalitate de puncte in clasamentul general cu Jorge Lorenzo. Desi parea ca va fi dominat in toate cursele pana la final de Marquez si Lorenzo, Valentino Rossi a renascut, castigand pe circuitul de la Silverstone destul de clar. La 3 secunde de italian a sosit conationalul sau Danilo Petrucci. Nu credem ca este nevoie sa mai spunem ca aceasta e cea mai mare performanta a lui Petrucci la Moto GP. In acest sezon cea mai buna clasare a sa a fost locul 9. Atentie, Petrucci a plecat de pe locul 18 pe grila. Trebuie spus si faptul ca pista a fost destul de umeda aici. Am avut parte de un podium 100% italian, pe pozitia a treia sosind Andrea Dovizioso.  Jorge Lorenzo s-a clasat al patrulea, avand un noroc imens ca nu s-a acrosat cu Pol Espargaro, in vreme ce Marc Marquez a abandonat.

In urma acestui abandon, dublul campion mondial Marquez nu mai are decat sanse teoretice la castigarea titlului. Lider este Valentino Rossi, aflat la 12 puncte in fata lui Jorge Lorenzo. Italianul Andrea Iannone s-a apropiat la 9 puncte de Marquez, care se afla pe 3.

Citeşte şi

Se pregateste o noua mutare la Ferrari

Se pregateste o noua mutare la Ferrari?

  Dupa ce la inceputul sezonului se zvonea ca Hamilton va veni la constructorul italian, …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>