Acasa / stiri sport online / Baschet / Un jucător a reușit 37 de puncte într-un singur sfert!

Un jucător a reușit 37 de puncte într-un singur sfert!

Klay Thompson (24 de ani) este numele care a scris ultima pagină de istorie în NBA, azi-noapte, în aplauzele celor 19.596 de fani adunați în ”Oracle Arena”. Klay a reușit 37 de puncte într-un singur sfert, cel de-al treilea. Este un reord absolut pentru cel mai tare campionat de baschet al lumii, cel nord-american.

Performanța a avut loc în meciului câștigat pe teren propriu de către formația lui Klay, Golden State Warriors, scor 126-101, în compania echipei Sacramento King.

Thompson, născut la Los Angeles, a bătut recordul de 33 de puncte deținut de George Gervin din 1978 și egalat de Carmelo Anthony în 2008. Topul se referă la cele mai multe puncte reușite într-un singur sfert (12 minute).

În total, Thompson a reușit, pe durata partidei, 52 de puncte. ”Am mai reușit așa ceva doar la școala generală!”, a glumit Thompson, la conferința de presă de la final, iar antrenorul său, Steve Kerr, a declarat că performanța lui Klay i-a adus aminte de fostul său coleg de la Chicago Bulls, Michael Jordan – cel care este recunoscut cel mai mare baschetbalist din toate timpurile.

Klay Thompson a semnat recent un contract pe patru ani cu Golden State Warriors, perioadă în care câștigă 70 milioane de dolari.

 

 

Citeşte şi

All Star Game Bucuresti 2015 – componenta echipelor

Astăzi s-a stabilit componența selecționatelor Nord și Sud pentru All Star Game București 2015, meciul …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>