Acasa / stiri sport online / Exclusiv / TAS a decis: CFR Cluj si-a luat punctele inapoi!

TAS a decis: CFR Cluj si-a luat punctele inapoi!

In aceasta dimineată s-a anuntat verdictul dat de TAS in privinta depunctării cu 24 de puncte de către FRF pentru CFR Cluj. Tribunalul de la Laussane a anunţat că CFR îşi va recupera cele 24 de puncte pierdute la instanţele fotbalistice interne din cauza datoriilor către 6 jucători. Astfel, CFR Cluj urcă, inaintea ultimelor două etape, pe locul 3, cu 54 de puncte, simplificandu-se lupta pentru evitarea retrogradării! In aceste conditii, meciul de azi, Gaz Metan – Concordia este decisiv pentru evitarea retrogradării (in tur a fost 2-0 pentru Chiajna), in timp ce pentru Rapid s-au diminuat si mai dramatic sansele pentru salvare, iar U Cluj este retrogradata si matematic!

cfr_cluj2

 

FRF, care s-a facut de ras prin verdictul de la TAS, ar mai avea o cale de atac a acestei decizii. Fiind in insolventa, CFR nu are drept de participare in cupele europene.

“Tribunalul Arbitral de la Lausanne s-a pronunțat astăzi în cazul procedurilor disciplinare deschise de Federația Română de Fotbal pentru clubul FC CFR 1907 Cluj

Decizia Tribunalului anulează deciziile comisiilor Federației Române de Fotbal și suspendă procedurile discplinare deschise de Federația Română de Fotbal până la soluționarea procesului de insolvență în care este implicat clubul CFR Cluj.
 
După publicarea motivării acestei decizii, Federația Română de Fotbal va analiza oportunitatea utilizării  ultimei căi de atac împotriva deciziei”.
COMUNICAT FRF
“Mă aşteptam la această decizie de la TAS. Am avut nişte apărători excepţionali, iar avocaţii şi-au făcut meseria. Nu aveam cum să pierdem pentru că legea insolvenţei ne dădea dreptate. S-a făcut un abuz mare împotriva CFR-ului atunci cînd s-a luat decizia de a ni se lua cele 24 de puncte“, a zis Iuliu Mureşan pentru GSP.RO.

Simtind ca-si va recupera punctele de la TAS, CFR Cluj a atacat decizia Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, prin care, din sezonul viitor ar incepe campionatul , in Liga 1, cu o depunctare de 6 puncte.

Cum arată clasamentul Ligii 1, acum:

1. ASA Tg. Mureş 68 p

2. Steaua 67

3. CFR Cluj 54

4. Petrolul 52

5. Astra 51

6. CS U Craiova 50

7. Botoşani 46

8. Dinamo 45

9. CSMS Iaşi 42

10. Viitorul 42

11. Pandurii 39

12. Concordia 38

—————————————————————————

13. Gaz Metan 35

14. Rapid 33

15. U Cluj 32

16. Braşov 32

17. Oţelul 26

18. Ceahlăul 24

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>