Gimnastica

Nadia se întoarce la Montreal

Regina Jocurilor Olimpice din 1976 de la Montreal, Nadia Comăneci, va ajunge din nou la în cel mai mare oraș din Quebec, pentru a asista la inaugurarea oficială a Casei Olimpice Canadiene. ”Revenirea la Montreal îmi provoacă mereu emoții. De fapt, acest oraș și eu suntem legați pentru totdeauna”, a spus cea mai mare fostă gimnastă a lumii, care la Montreal, în 1976, a obținut prima notă perfectă, de 10. ”Este o icoană care va readuce magia de atunci. După prestația ei perfectă toți tinerii visau să fie ca ea”, a spus președintele Comitetului Olimpic Canadian, Marcel Aubut. Nadia Comăneci (53 de ani) va ajunge în Montreal pe 9 iulie.

Citeşte mai mult »

Medalie de aur pentru Romania la gimnastica

Medalie de aur pentru Romania la gimnastica

La Campionatele Europene individuale de la Montpellier, Romania a obtinut doua medalii: una de aur, alta de argint. Performerii au fost Andreea Munteanu si Marius Berbecar. Desi Diana Bulimar reprezenta cea mai mare speranta la o medialie, aceasta a dezamagit, clasandu-se pe 10 in finala la individual-compus. La toate cele 4 aparate a evoluat si Laura Jurca, terminand pe locul 7. Singura romanca pe care o mai aveam in concurs, Andreea Munteanu, urma sa ne reprezinte la barna si la sol. Sportiva noastra a fost notata cu 14.366 la barna, cucerind medalia de aur. Argintul a fost luat de Rebecca Downie, din Marea Brirtanie, care a avut 14.300, bronzul fiind …

Citeşte mai mult »

Diana Bulimar si Andrei Muntean, pe podium la Cupa Mondiala de la Doha

Sportiva română Diana Bulimar s-a clasat a doua în finala de la paralele, iar Andrei Muntean a terminat pe trei la inele, joi, la Cupa Mondială Challenge la gimnastică artistică de la Doha (Qatar). Bulimar, care a revenit în competiție la Doha după o pauză de nouă luni, din cauza unor probleme medicale, a obținut 13,600 p în finala de la paralele, fiind devansată de franțuzoaica Youna Dufournet, 15,650 p, a treia a fost elvețianca Jessica Diacci, cu 13,250 p, iar pe patru s-a clasat Laura Jurca, 13,175. În calificări, Jurca obținuse cea mai bună notă, 13,150, iar Bulimar fusese a patra (12,550). La inele, Andrei Muntean a ocupat locul …

Citeşte mai mult »

Larisa Iordache, vicecampioană mondială și la sol

O nouă performanţă extraordinară pentru România la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Nanning (China). Larisa Iordache a câştigat medalia de argint înfinala de la sol, evoluţia ei fiind notată cu 14,800 . Iordache a încheiat competiţia după Simone Biles (SUA, 15,333). Podiumul a fost completat de Aliya Mustafina (Rusia, 14,733). Aceasta este cea de-a doua medalie a ţării noastre la competiţia de la Nanning, China. Tot duminică, în finala la bârnă, Larisa Iordache s-a clasat pe locul 5 după ce a căzut de pe aparat. Lotul feminin de gimnastică al României participă la această întrecere fără cuplul de antrenori Octavian Belu – Mariana Bitang.

Citeşte mai mult »

GIMNASTICĂ / Larisa Iordache a devenit vicecampioană mondială la individual compus!

Performanţă extraordinară pentru România la Campionatele Mondiale de gimnastică. Larisa Iordache a câştigat medalia de argint în concursul de individual compus, cu un punctaj de 59.765.  Iordache a încheiat competiţia după Simone Biles (60.231 p), reprezentanta Statelor Unite ale Americii. Podiumul a fost completat de Kyla Ross (SUA), punctaj 58.232. Aceasta este prima medalie a ţării noastre la competiţia de la Nanning, China. Începând din 2007, nicio gimnastă din România nu a mai urcat pe podiumul mondial al acestei probe.  Lotul feminin de gimnastică al României participă la această întrecere, găzduită de Nanning, fără cuplul de antrenori Octavian Belu – Mariana Bitang.

Citeşte mai mult »

Echipa feminină a României a rămas în afara podiumului

România a ratat, astăzi, de puţin medalia de bronz la Campionatul Mondial de gimnastică. Fetele au încheiat competiţia, organizată în China, cu 127.063 puncte. Medalia de aur a fost obţinută de SUA, cu 135.273 puncte, medalia de argint a fost cucerită de echipa Chinei, cu 131.788 puncte, iar Italia s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului, cu 127.632 puncte. Echipa României este compusă din Ştefania Stănilă, Ana Maria Ocolişan, Larisa Iordache, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu şi Paula Tudorache.

Citeşte mai mult »

Aur, argint și bronz pentru Larisa Iordache!

Gimnasta Larisa Iordache a obținut trei medalii din patru posibile, astăzi, în ziua finalelor pe aparate la Campionatele Europene de la Sofia. Iordache si-a început seria evolutiilor de duminica la sărituri, unde a obtinut medalia de bronz cu nota 14.533. La prima săritura a primit 14.866, iar la a doua – 14.200. Medalia de aur a fost luată de Giulia Steingruber din Elveția, cu 14.666, în timp ce argintul a fost obținut de Ana Pavlova, reprezentanta Azerbaidjanului, cu 14.583. A urmat competiția de la paralele, unde Iordache a deschis concursul cu o nota 14.533, în urma căreia s-a clasat pe locul 6. Rebecca Downie din Marea Britanie a reușit surpriza și …

Citeşte mai mult »

GIMNASTICĂ: România, campioană europeană!

Gimnastica feminină românească ține în continuare  steagul sus. Echipa a României a reuşit să câştige astăzi medalia de aur la Campionatul European organizat în capitala Bulgariei, Sofia! Sportivele noastre au a controlat de la un capăt la altul concursul şi s-a aflat după fiecare rotaţie pe prima poziţie. Cea mai mare notă a echipei noastre a fost obţinută de Andreea Munteanu, 14,933 la bârnă. În concursul pe echipe, locul doi a fost ocupat Marea Britanie, în timp ce bronzul i-a revenit Rusiei. România şi-a apărat astfel titlul cucerit în 2012, la Bruxelles.

Citeşte mai mult »

Larisa Iordache va lupta pentru medalii la toate aparatele

Echipa de senioare a României s-a calificat în finala CE de gimnastică de la Sofia cu al doilea rezultat. La Sofia s-a încheiat întrecerea din a 4-a subdiviziune a calificărilor din cadrul Campionatului European de gimnastică senioare. Echipa României a ocupat locul 2, cu 171,130 puncte, după Marea Britanie (172,147p), dar înaintea Rusiei (170,621p). Ieri, echipa de junioare a României a cucerit medalia de bronz. În continuare s-au clasat Italia 166,928p, Germania 166,695p, Elveția 163,663p, Belgia 162,630p şi Spania 162,271. Finala pe echipă este programată sâmbătă, 17 mai, de la ora 15.00. În finalele pe aparate, care vor avea loc duminică, 18 mai, după-amiază, România va fi reprezentată în toate …

Citeşte mai mult »

Iordache de aur

Larisa Iordache a cucerit azi medalia de aur în finală la sărituri, la Cupa Mondială de la Doha. Competiţia este dotată cu premii totale de 50.000 de dolari. Sportiva noastră este calificată şi în finalele de mâine, la sol şi la bârnă.

Citeşte mai mult »
echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>