Acasa / stiri sport online / Sporturi / Snooker / Snooker: Campionul mondial a fost eliminat

Snooker: Campionul mondial a fost eliminat

Campionul mondial a fost eliminat
Campionul mondial a fost eliminat

O surpriza de proportii a avut loc azi-noapte la Campionatul Mondial de snooker, englezul Mark Selby, campionul mondial, neputandu-si apara trofeul, fiind invins in optimile de finala de un debutant.

Mai exact, este vorba despre Anthony McGill, care l-a invins pe Mark Selby cu scorul de 13-9. McGill a inceput furtunos partida, castigand primele doua frameuri. Inca de atunci anticipam ca Selby va avea o partida grea. In prima sesiune a dominat echilibrul, aceasta incheindu-se cu scorul de 4-4, fara niciun break de peste 100 puncte. Acesta a venit in frame-ul cu numarul 11, Mark Selby reusind 120 puncte. McGill a oferit replica 3 jocuri mai tarziu, reusind un break de 125 puncte.

Diferenta cea mai mare s-a produs dupa 17 frame-uri, cand McGill conducea cu 11-5. In acel moment, putini ii mai dadeau sanse de revenire lui Selby, incepand sa se contureze o mare surpriza. In penultimul joc, campionul mondial a reusit un break de 101 puncte, mentinand sperantele, care s-au stins definitiv insa in urmatorul frame.

Astfel, Anthony McGill este primul jucator calificat in sferturi, Selby alaturandu-se listei de 15 jucatori care au devenit pentru prima oara campioni mondiali si care nu au reusit sa-si apere trofeul. Conform clubcall.com, dupa meci Selby a recunoscut valoarea superioara a adversarului, recunoscand jocul sau slab din a doua sesiune. Mark i-a zis imediat dupa terminarea meciului ca, daca va continua sa joace asa, McGill are sanse reale sa castige Campionatul Mondial. In sferturi, scotianul va juca impotriva invingatorului dintre Joe Perry si Shaun Murphy, partida care inca nu a inceput.

Citeşte şi

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Aventura sportivilor romani la Jocurile Olimpice Europene de la Baku s-a incheiat, rezultatele fiind, trebuie …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>