Secretele noii legi a jocurilor de noroc

23

 

Casele de pariuri sunt înţesate de jucători

Casele de pariuri din România s-au aliniat noilor reglementări intrate în vigoare începând de pe 13 februarie 2015.

Sport24h.ro vă prezintă principalele modificări ale legii, care îi privesc pe amatorii de jocuri de noroc, așa cum sunt ele prevăzute în Ordonanța de Urgență a Guvernului 92/30 decembrie 2014.

PARIURI SPORTIVE

  1. În conformitate cu modificările aduse Codului Fiscal, prin OUG 92/2014, începând cu data de 13.02.2015, veniturile din jocuri de noroc, pariuri în cotă fixă, vor fi impozitate prin reținere la sursa, prin aplicarea urmatoarelor cote de impozit asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc:

·1% pentru câștigurile mai mici sau egale cu echivalentul în lei a 15.000 Euro;

·16% pentru câștigurile care depășesc echivalentul în lei a 15.000 Euro;

25% pentru câștigurile care depășesc echivalentul în lei a 100.000 Euro.

NOTA: Echivalentul în lei pentru plafonul de 15.000 euro, respectiv 100,000 euro se calculează aplicând cursul mediu de schimb euro/leu valabil pentru Jurnalul European al anului 2014, respectiv la valoarea de 1 euro = 4,4093.

  1. Plata câștigurilor obținute din jocuri de noroc se face în maximum 3 zile de la revendicare.

Extras din OUG 92/2014:

„Un organizator de jocuri de noroc va fi obligat, în termen de maxim 3 zile lucrătoare, în conformitate cu procedura stabilită, în condițiile și regulile aprobate pentru desfășurarea jocurilor de noroc să achite câștigurile și/sau să ofere premiile în natură, persoanei fizice care a prezentat jetoane, cupoane, bilete sau alte mijloace pentru a dovedi câștigul, dovezi care sunt prezentate material”.

  1. Organizatorul are dreptul de a solicita clienților prezentarea actului de identitate în vederea acceptării participării la joc.

Extras din OUG 92/ 2014 :

”Se interzice participarea la jocuri de noroc tradiționale a persoanelor care nu dețin asupra lor acte de identitate valabile”.

SLOT MACHINE

Nu sunt impozabile la sursă veniturile realizate de către persoanele fizice, ca urmare a participării la jocuri de noroc de tip slot-machine.

Nu se mai plătește bilet de acces pentru participarea la slot machine.

Accesul în incinta cazinourilor se face contra achitării unei taxe în valoare de 20 de lei.

Alte măsuri importante:

–         La ridicarea câștigului la pariuri nu mai trebuie să vă completați datele de identificare pe bilet

–         Jucătorii trebuie să-și declare singuri, la autoritatea fiscală de care aparțin, veniturile obținute la participarea la slot machine, până la 25 mai, pentru anul anterior.

–         Odată cu adoptarea normelor de aplicare a OUG 92/2014, în Romania vor fi autorizate și jocurile de noroc de tip online

–         Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul României la activități de jocuri de noroc la distanță (online).