Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / Fotbalul mic / SCANDAL / Răzmeriță cu ”furci și topoare” la AJF Ilfov: Gabi Oprea, fugărit de către revoluționari!

SCANDAL / Răzmeriță cu ”furci și topoare” la AJF Ilfov: Gabi Oprea, fugărit de către revoluționari!

Asociația Județeană de Fotbal Ilfov stă pe un butoi cu pulbere! 25 dintre cei 32 de membri afiliați i-au pus gând rău președintelui Gabriel Oprea (altul decât ministrul de Interne) și îi cer să plece. 

În dreptul lui Gabriel Oprea au fost formulate mai multe capete de acuzare, principalul fiind acela că nu a organizat alegeri în acest an. Mandatul președintelui AJF se întinde de la 15 martie 2010 până la 15 martie 2014. Gabi Oprea a venit în 2012 la cârma AJF Ilfov, luându-i locul lui Gheorghe Moise, destituit. Contestatarii consideră că Oprea este în afara mandatului de patru ani. 

”E comunism ceea ce face Gabi Oprea! Trebuia să organizeze alegeri, dar n-a făcut-o. Mandatul președintelui este de patru ani. În plus, nu respectă nimic, trece de două ori pe lună pe la AJF, nu prezintă raportul de activitate în fața Adunării Generale, nu a prezentat raportul economico-administrativ, nici planul de venituri și cheltuieli, face totul de capul lui.

Și-a pus vărul, Daniel Vasile Blagoe, în funcția de secretar general, trage sforile să-i fie bine doar lui și apropiaților lui, nu tuturor membrilor asociației, așa că lucrurile nu mai pot continua astfel. Am înștiințat și FRF că omul este în ilegalitate, de faptul că este în afara statutelor și a regulamentelor în vigoare, dar nu s-a luat nicio măsură. Vom merge și în instanță, iar lucrurile se vor clarifica”, spun revoluționarii, care sunt betonați cu acte. Aceștia mai susțin că Oprea, fost consilier județean în Ilfov, o zonă din care s-au îmbogățit mulți de pe urma pământurilor și a boom-ului imobiliar, face și evaziune fiscală, 

Gabi Oprea este un personaj controversat, fiind chemat la Parchet să dea declarații privind anumite meciuri strategice disputate în liga secundă de către FC Snagov, echipă la care el era președinte, iar antrenor activa Laurențiu Reghecampf, cel care i-a devenit naș. Oprea este prieten de familie și cu Ionuț Lupescu. De asemenea, detractorii îl bănuiesc de lucruri necurate și promit dezvăluiri spectaculoase: ”Domnul Gabi Oprea are cam multe vize de China pe pașaport! Ce-o fi căutat acolo așa de des?”. Mafia chineză a pariurilor este una dintre cele mai puternice din lume!

Gabriel Oprea ar fi promis în 2012, când a preluat frâiele organizației, că oferă sediu gratuit, că va lucra fără salariu și că va sta în funcție doar șase luni. Nu doar că și-a tras salariu, care este de 1.500 de lei pe lună, dar este acuzat că folosește mașina primită în 2012 de la FRF (un Hyundai) și decontează bonuri de benzină, deși nu  semnează zilnic condica la serviciu.

INTERVIU

”Jur pe ce am mai scump că nu voi mai candida!”

Contactat telefonic, Gabi Oprea a răspuns acuzațiilor

Sport24h.ro: Sunteți învinuit că v-ați prelungit nejustificat mandatul…
Gabriel Oprea: Este o interpretare a unor oameni rău-voitori. Au vrut să mă demită și cu altă ocazie. Am convocat Adunarea Generală, dar nu au strâns cvorumul pentru ședință, așa că totul a picat. Acum, iarăși încearcă. Am convocat Comitetul Executiv, Adunarea Generală, dar nu s-au prezentat, ce să le fac eu? Mă sună primari să mă întrebe: ”Ce se întâmplă, domnule, acolo?”. Dar eu am întrebat juristul FRF, pe domnul Stângaciu, și mi-a dat în scris că sunt în timpul mandatului. Deci, nici vorbă despre ce spun ei…

Există un tabel cu 25 de semnături adunate pentru demiterea dumneavoastră. Cu alte cuvinte, 25 din cele 32 de cluburi vă vor plecat…
25? Sunt mai puține, unele vor fi dezafiliate, unele nu dețin certificatul sportiv… Dar ce nu știu ei este că pentru cvorum este nevoie de 27 de cluburi. Adică sunt mai multe de 32 de cluburi, dar ei nici nu știu care sunt acelea. Semnăturile de pe acel tabelul acela au fost luat în martie, deci nu este actual. Eu l-am văzut, îl am pe telefonul mobil.

Cine vă vânează?
Câțiva indivizi, care vor să pună la conducerea AJF pe Paraschiv, fost angajat al FRF. Omul ăsta umblă prin teritoriu și i-a păcălit pe oameni cu mesaje de genul: ”Oprea v-a furat banii!”. Sânge (n.r. – de la ACS Berceni) este supărat că nu i-am dat 70 de milioane de lei vechi, fiindcă spunea că i-ar fi adus el la AJF, pe când era președinte, iar acum i-ar dori înapoi. Păi, eu ce să-i fac, dacă o fi adus banii ăia, dar nu are acte să-i dovedească? 

Sunteți acuzat că îi evitați pe cât posibil pe cei pe care îi conduceți…
În fiecare an se face raportul, se face descărcarea de gestiune, nu este adevărat ce spun ei… Marcel Paraschiv vrea să mă schimbe, să vină el președinte. Nu știu că pentru a fi președinte la Ilfov, înainte trebuie să fi avut o funcție la o echipă. El a lucrat la FRF. 

Ați promis că nu veți lua bani la AJF? Decontați aiurea bani de benzină?
Din noiembrie nu am mai luat bani. Am dreptul la 100 de lei de benzină pe lună, dar de două luni și jumătate nu am mai decontat nimic. Fostul președinte al AJF câștiga 2.500 de lei. Eu mi-am fixat un salariu de 1.500 de lei. Eu nu stau cu mâna întinsă, ca ei. 

De ce această luptă? Fiindcă Ilfov este o regiune bogată?
Lucrurile nu stau chiar așa. Bugetul AJF-ului este între 40.000 și 70.000 de lei. Suntdoar trei angați acum la AJF Ilfov.

Unul este chiar vărul dumneavoastră…
Și ce dacă? Secretarul general poate fi numit, nu pot numi pe cine vreau eu? Jur pe ce am mai scump că la următoarele alegeri nu voi mai candida! Îi voi lăsa pe ei din 2016! Ei vor să vină și să instaureze legea cu câte o găină la arbitru și tot așa! Cu mine nu merg astea… Mi-au făcut plângeri, dar ITM-ul n-a constatat nimic în neregulă. Mă bucur că îmi fac fel și fel de plângeri, fiindcă se lămuresc, treptat, că n-am nimic de ascuns și totul este în regulă. Chiar le mulțumesc!

Ce ați căutat în China? Sunteți bănuit și de chestiunea cu pariurile…
Să vină și să vadă că din China am adus vaze, obiecte artizanale. Cu firma mea, nu am implicat AJF-ul.

De ce nu le-ați cumpărat din Complexul Europa? Sunt o grămadă de ”chinezării” acolo…
Eu am restaurantul ”La Dolce Vita”, am preferat să aduc direct de la sursă.  

Ce legătură există între dumneavoastră și Lupescu și între dumneavoastră și Reghecampf?
Reghe mi-a fost naș de cununie, iar Lupescu mi-a botezat un copil.  

 

 

 

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>