Șarlatanii care îi păcălesc și le iau banii jucătorilor la pariuri! Cum procedează escrocii pe Facebook

86

Fenomenul pariurilor sportive a căpătat dimensiuni uriașe, fiind deja un fenomen mondial. Nu mai este de multă vreme un simplu divertisment. Tot mai mulți oameni caută o soluție de umflare rapidă a conturilor personale prin participarea la astfel de activități.

Dacă acest lucru nu înseamnă ceva ieșit din comun, în schimb, de o bună bucată de timp, pe lângă jucătorii de pariuri au început să apară o serie de escroci, așa-ziși “vânzători de rezultate”. Fenomenul începe să se amplifice, tot mai mulți impostori de genul acesta profitând de naivitatea celor care cred în așa ceva!

Inițial, această “activitate” s-a dezvoltat în sud-estul Europei, mai precis în Serbia, Macedonia și Croația. Cu timpul însă, moda a început să prindă și în România. Cel mai ușor, acești șarlatani si-au extins tentaculele prin intermediul paginilor de Facebook.

Cum procedează? Își creează pagini tematice, prin intermediul cărora își expun ofertele. Anunță cum că știu anumite rezultate, că dețin informații despre ”blaturi” care s-au pus la cale și de pe urma cărora se pot face bani nemunciți! Fac și ”dovada”, postând bilete realizate în fotoshop. Astfel, apar precum ciupercile după ploaie amatori de chilipiruri, induși în eroare de anunțurile false.

Metodele de agățare sunt deja ”clasice”. De pe respectivele profile de Facebook se anunță că se cunosc niște ”ponturi”, adică rezultate ale unor meciuri care urmează să se dispute, de tip Pauză/Final, fiindcă la un astfel de pariu, cota este una foarte mare, de cel puțin 25/1.

Apoi, șarlatanii reclamă faptul că informația este cumpărată, la rândul ei, din țări străine. Și le cer bani jucătorilor. Cine “pune botul” face plata pe loc! Ori în conturile pe care le primesc, ori prin metoda paysafecard!

Dacă se întâmplă să iasă pronosticurile, situațiile fiind oricum rare, bine, dacă nu, oamenii plâng după bani. Ca să nu sperie vânatul, escrocul motivează că s-a întâmplat ceva în ultima clipă, dar încearcă să-și liniștească victima prin argumentul că o să-și ia revanșa la următorul meci. Fraierii înghit gălușca și mai fac o plată, pentru ”prelungirea” contractului! Când numărul înjurăturilor crește, urmare a țepelor date, atunci utilizatorul desființează contul de Facebook și dispare cu ce a acumulat!

Sport24h.ro, împreuna cu prietenii de la Ponturi Bune, face apel la toți utilizatorii de Facebook să-i ignore pe acești escroci și să-i raporteze. Vrem să tragem un semnal de alarmă autorităților asupra acestor practici golănești. Investigația noastră nu se va opri în acest punct. Vom continua să vă prezentam cazuri concrete și, cu ajutorul dumneavoastră, să încercăm să stopăm acest flagel extrem de periculos.