Acasa / stiri sport online / Exclusiv / Să râdem cu prof. univ. dr. Anghelache: „Nu mă voi da prea isteț, pentru că nu este cazul!”

Să râdem cu prof. univ. dr. Anghelache: „Nu mă voi da prea isteț, pentru că nu este cazul!”

Fostul securist Constantin Anghelache, președinte al „câinilor roșii” și unchi al lui Ionuț Negoiță, a devenit un personaj comic la clubul de fotbal Dinamo.

Cei din Șoseaua Ștefan cel Mare îl vorbesc tot timpul de rău, fiindcă nu face nimic toată ziua, iar jucătorii și-au permis chiar să-l ironizeze în vestiar. „Să-ţi aduci  jucători de la Breaza!”, au scandat fotbaliștii.

De când s-a mutat în București, unchiul patronului de la Dinamo a devenit și editorialist la ziarul „Ring”, publicaţie care îi aparține lui Ionuț Negoiță.

În textul apărut astăzi în ziarul gratuit al familiei Negoiță, editorial intitulat „Criticilor mei – doar mulțumiri și un zâmbet”, Anghelache este autorul unei propoziții geniale!

„Sincer, pot spune de pe acum ce va fi (n.r. – se referă la viitorul sezon competițional), dar nu mă voi da prea “isteț” pentru că nu este cazul”, scrie în text cel care semnează cu titulatura de prof. univ. dr. Constantin Anghelache și care este recunoscut drept „securistul Amigo”, aducând celebra marcă de cafea în România, dar și „securistul lui Lucescu”, după cum l-a descris Cornel Dinu în cartea sa autobiografică.

Mai mult, în fotografia care însoțește comentariul, Anghelache are un fular roș-albastru la gât, al rivalei Steaua!

Puteți citi aici editorialul „Criticilor mei – doar mulțumiri și un zâmbet!”.

Constantin Anghelache

Editorial al Prof. univ. dr. Constantin Anghelache

„Acum, când aştern pe hârtie aceste rânduri, încă nu a început ultima rundă a actualei ediţii de campionat. Ce va fi vom constata cu toţii joi seară. Apoi, sâmbătă, vor avea loc trei evenimente fotbalistice – şedinţa Comitetului Executiv, Adunarea Generală a FRF şi, seara, finala Cupei României. De Ziua Copilului, adică pe 1 iunie, vom şti totul despre ce s-a întâmplat în ediţia 2012-2013 şi vom descifra şi ce va mai urma… Sincer, pot spune de pe acum ce va fi, dar nu mă voi da prea “isteţ” pentru că nu este cazul. Când dau viaţă acestor câteva idei, vreau să mă refer la ceea ce spun, cu multă încrâncenare, criticii mei de ocazie. Am fost sigur încă de la început că revenirea mea la Dinamo nu le va face somnul lin multora care “în faţă te înalţă” şi pe la spate caută să te desfiinţeze. Spun caută pentru că, de reuşit, nu vor reuşi. Eu am în sânge epigrama lui Panait Cerna, adică: “Din toate relele spuse voi alege elementele care să mă întărească, şi nu să mă inhibe”. Ştiu şi unde îşi au “Comitetul Executiv”, locul din Tei, cei care ar fi dorit ca din martie şi până acum Dinamo să se scufunde, spre “marea lor biruinţă şi bucurie”. Eu, cred că aşa se cuvine, nu am lipsit de la nicio partidă a echipei de suflet la care sunt onorat că încerc să contribui pentru mai bine. Ei, jucătorii şi antrenorii, ştiu cu precizie că am asistat la scurtele şedinţe de îmbărbătare, dar am rămas stăpân pe “tăcerea mea”. La partida cu Viitorul, în consens cu cele stabilite cu acţionarul majoritar, înainte de meci am fost în cabine şi am încercat să îi încurajez pe cei care intrau pe gazon. Le-am sugerat că, de va fi victoria pe care o dorim, le vom mulţumi aşa cum se cuvine. Revăd şi acum că, atunci când le-am urat succes şi fotbalisticul “baftă”, a fost doar un cor care a răspuns “să fie”. Am mai stat câteva minute în tăcerea mea, apoi am plecat la tribuna oficială. Nu am mai revenit la cabine până la terminarea jocului. Şi asta a cam fost totul. Cei care nu pot dormi “de grija altuia” (ştim noi acest proverb) inventează lucrurile mărunte, specifice oamenilor de aceeaşi statură… S-a zis într-un ziar, culmea, de sport, al cărui nume nu îmi face plăcere să-l menţionez, că “Anghelache a fost huiduit…”. Cum “inteligenţa” duce la paroxism, zice că “înainte, la intrarea în vestiar”, apoi că “după ce a ieşit din vestiar”. A doua zi, un bun prieten de la acelaşi ziar zice că “un jucător mi-ar fi zis ceva de ceilalţi 30 de jucători ce vor veni…”. Eu nu am cunoştinţă de aşa ceva! Într-un alt ziar se mai calmează spiritele şi se zice că “la pauză am fost la vestiar să dau indicaţii tactice…”. Altă aberaţie! Mărturie pot depune toţi cei cu care m-am întreţinut, la oficială, pe întreaga durată a pauzei.

Mizerabil este şi faptul că cei care se îndeletnicesc cu aceste aberaţii îşi pierd luciditatea. Adică prin “surse din apropierea echipei” şi apoi construiesc pretinsa operaţiune de denigrare privind spusele între ghilimele… Măi, dragi scriitori, dacă procedaţi astfel la o instanţă, ar trebui să îl aduceţi şi pe autorul (sursa) celor debitate… Un alt cineva, nu dau nume, este supărat foc, zicând că “la fiecare partidă apărea un nou înlocuitor”, adunându-se vreo 14 (paisprezece). Eu ştiu că nu am menţionat niciun nume, ci doar am spus că “evaluarea complexă şi măsurile, de vor fi, se vor lua după terminarea ediţiei de campionat”. Am mai înţeles că “jucătorii s-au supărat foc pentru că acţionarul principal le-a spus cât a cheltuit şi a mai cerut şi rezultate…”. Eu îmi fac griji pentru că timpul nu a trecut pe lângă mine şi recunosc “limbajul şi slovele scrise”, ducându-mă direct la autorul lor. Mare păcat, pentru că eu am avut şi voi avea respect pentru toţi cei care au făcut ceva, dar nu şi pentru “inventatorii de mizerii”. Ştiu că operaţia deschisă este dureroasă, dar să fie calmi, pentru că de aceea s-a inventat anestezia, pentru calmarea durerilor. Altfel, citesc, zâmbesc şi le aduc mulţumiri criticilor mei. Ei mă trezesc la timp şi nu voi încerca să fac ceea ce îşi imaginează cei din “colţul frustraţilor”.

Citeşte şi

Liga 1 va incepe in forta/ PROGRAMUL Ligii I, ediţia 2015/2016

Noul sezon competitional debuteaza pe 11 iulie, iar in prima luna avem trei etape. Luna …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>