Acasa / stiri sport online / Sporturi / Rugby / Rugby – Cupa Mondială 2015: “Stejarii” au revenit în ţară

Rugby – Cupa Mondială 2015: “Stejarii” au revenit în ţară

Rugby - Cupa Mondială 2015: "Stejarii" au revenit în ţară


Rugby – Cupa Mondială 2015: “Stejarii” au revenit în ţară


Echipa naţională a României, care a participat la Cupa Mondială 2015, a revenit azi în ţară. “Stejarii” au fost întâmpinați la Aeroportul Internațional “Henri Coandă” de suporteri, rude și prieteni.

La Cupa Mondială, reprezentativa României a obținut o singură victorieD, 17-15 cu Canada, fiind învinsă de Franța cu 38-11, de Irlanda cu 44-10 și de Italia cu 32-22.

Iată câteva declaraţii ale “stejarilor”:

► Florin Vlaicu
În mod sincer, da, mă așteptam la o asemenea primire, mă așteptam să fim primiți bine, cred că nu ne-am făcut de râs la Cupa Mondială și am reușit să facem o performanță destul de bună, o victorie, am jucat cu cele mai mari națiuni ale lumii și suntem foarte mulțumiți. Pentru mine a fost a treia Cupă Mondială, ceva unic în viața unui sportiv și sper să nu fie ultimul. Nu o să ne fie mai greu mai departe. O să fie la fel. Suntem niște jucători muncitori și sperăm ca pe viitor să reușim să jucăm destul de bine și să ne calificăm și după campania viitoare. Știm faptul că o să fie greu, dar noi o să ne jucăm șansa și cred că o să fim prezenți și la Cupa Mondială viitoare. A fost ceva unic, să joci în fața a 90.000 de oameni, care făceau o atmosferă foarte plăcută. A fost cu adevărat frumos“.

Valentin Calafeteanu
Primele două stadioane de la Cupa Mondială au fost fabuloase, mai ales al doilea, peste 89.000 de spectatori, am încercat să ne bucurăm de această experiență, toți cei care am fost în teren am învățat foarte multe lucruri, trebuie să mergem înainte, să avem continuitate. Dacă avem posibilitatea să ne luptăm cu asemenea națiuni mult mai des vom progresa“.

► Florin Surugiu
Mă așteptam la o așa primire la aeroport, cu un număr mare de oameni. Sunt emoționat și mă bucur că ați venit. A fost o Cupă Mondială frumoasă, chiar dacă nu ne-am îndeplinit obiectivul, dar momentele trăite acolo au fost unice. Un moment unic a fost și această cerere în căsătorie. În mod normal, a fost un moment special pentru mine, pentru asta am și ales să fac gestul chiar la Cupa Mondială. A fost un joc foarte bun și un moment foarte frumos. Clar Italia a fost mai bună ca noi, dacă avem și noi meciuri cu asemenea echipe în fiecare an, în mod clar vom crește și vom deveni mult mai buni în competiție. La această competiție au fost echipe puternice, mari națiuni și ca să dai piept cu asemenea echipe, asta se poate întâmpla doar la patru ani“.

► Haralambie Dumitraș
Nu ne așteptam la o asemenea primire la aeroport. Pe de altă parte, nu sunt eu cel așteptat. Băieții sunt, pentru că pentru aproape o lună de zile ei au fost eroii noștri, au fost modelele noastre. Ne-am bucurat alături de ei, am văzut tot ce înseamnă să joci cu bucurie, cu determinare, și chiar să întorci un rezultat când totul era pierdut. Au fost momente extraordinare, sunt mândru pentru ei. Rugbyul are un viitor destul de bun în țara noastră, pentru că au dat un exemplu pentru toți copiii din România că acest sport este un model pentru societate, un mod de educație, în primul rând, și un mod de exprimare. Cred că cea mai frumoasă satisfacție pe care am avut-o este că într-o seară de octombrie am adus un pic de speranță și bucurie în casele românilor. Acesta a fost lucrul cel mai frumos“.

Citeşte şi

Georgia a dat de pământ cu România la rugby

Reprezentativa de rugby a României a cedat, astăzi, pe stadionul “Arcul de Triumf”, în faţa …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>