Romania s-a oprit in sferturi la CM U21 handbal masculin

26
Romania s-a oprit in sferturi la CM U21 handbal masculin
Romania s-a oprit in sferturi la CM U21 handbal masculin

Daca in precedentele doua editii a lipsit de la turneul final, iata ca acum Romania s-a oprit in sferturi la CM U21 handbal masculin, oferindu-ne mari sperante ca pe viitor reprezentativa marre va putea si ea ajunge din nou la asemenea performante.

La Campionatul Mondial din Brazilia, Romania a facut parte dintr-o grupa cu Spania, Qatar Portugalia, Serbia si Angola. Romania era pe pozitia secunda dupa 4 meciuri, iar daca bateam Spania in ultima etapa incheiam pe prima pozitie.. Din pacate, am pierdut cu 18-23, suferind singura infrangere din grupa. Datorita faptului ca Portugalia a trecut de Qatar am ramas pe locul secund.

Astfel, in optimi am jucat cu Tunisia.  Romania pornea favorita, confirmandu-si statutul, castigand cu scorul de 29-27. Adversara din sferturi s-a decis dintre Franta si Norvegia. Francezii au trecut in optimi de nordici, scor 24-20. In sferturi nu porneam ca favoriti, insa speram sa facem o surpriza frumoasa. Din pacate nu am reusit, Franta castigand cu 30-20. In semifinale, Franta va juca impotriva Egiptului, iar Danemarca impotriva Germaniei. Campioana editiei trecute, Suedia, a castigat toate meciurile din grupa, fiind invinsa insa intr-un mod total neasteptat de Egipt in sferturi, scor 27-28. Pentru locul 5, Romania va juca impotriva Suediei. Daca va pierde, va intalni, pentru pozitiile 7-8, invingatoarea duelului dintre Spania si Belarus.