Acasa / stiri sport online / Sporturi / Altele / Romania este din nou campioana europeana la spada

Romania este din nou campioana europeana la spada

Romania este din nou campioana europeana la spada
Romania este din nou campioana europeana la spada

Romania este din nou campioana europeana la spada, dupa ce s-a impus ieri in finala de la Montreux. Astfel, romancele au ajuns la 7 medalii europene de aur.

Echipa a fost formata din Ana Maria Branza, Simona Pop, Simona Gherman si Loredana Dinu. Tricolorele, calificate direct in runda secunda, si-au croit drum spre finala trecand de Ucraina si Suedia, impotriva suedezelor intampinand ceva probleme. In ultimul act, romancele au intalnit Estonia, care a invins-o destul de clar in semifinale pe campioana mondiala si olimpica, Italia.  Romania s-a impus in finala cu 45-35.

Sa precizam ca Romania a mai cucerit medalia de aur la Campionatele Europene in 2004, 2006, 2008, 2009, 2011 si 2014. Dintre cele 6 ocazii, in 5 randuri a evoluat si Ana Maria Branza. Astfel, tricolorele au 15 medalii adjudecate la Campionatul European.

La individual, Simona Pop a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene de la Montreux, obtinand, astfel, prima medalie individuala din cariera. Pop s-a calificat automat in runda a doua, acolo unde a dispus cu un categoric 15-3 de unguroaica Dorina Budai. In optimi a avut mari emotii, invingand-o cu 15-14 pe suedeza Samuelsson, in sferturi a trecut de rusoaica Logunova cu 15-11, pentru ca in semifinale sa piarda in fata italiencei Flamingo, scor 9-15.

 

Citeşte şi

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Aventura sportivilor romani la Jocurile Olimpice Europene de la Baku s-a incheiat, rezultatele fiind, trebuie …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>