Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / Naţionala / România a dezamăgit din nou | 0-0 cu Danemarca

România a dezamăgit din nou | 0-0 cu Danemarca

România a dezamăgit din nou | 0-0 cu Danemarca
România a dezamăgit din nou | 0-0 cu Danemarca


Echipa naţională a României şi-a dezamăgit din nou suporterii, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, cu reprezentativa Danemarcei, în preliminariile CM 2018. “Tricolorii” au făcut un joc modest şi şi-au diminuat considerabil şansele de a se califica la mondialul din Rusia, mai ales că vor mai juca în deplasare cu Polonia, Muntenegru şi Danemarca. Pe “Cluj Arena” din Cluj, ai noştri au jucat crispaţi, având totuşi în prima repriză două ocazii de a marca prin Claudiu Keserü. Danezii au avut şi ei o bună oportunitate de a înscrie, dar Christian Eriksen rămas liber în careu, a tras peste poartă. În repriza secundă România a jucat şi mai slab, având mult noroc la ocaziile imense ratate de estergaard (82), Jørgensen (87), Braithwaite (78) sau Eriksen (90+1). Pe stadionul “Cluj Arena” din Cluj Napoca au asistat 26.895 spectatori. România nu a câștigat pe teren propriu în ultimele cinci meciuri oficiale (patru egaluri, un eșec).

  • Christoph Daum: “Suntem dezamăgiți. Am investit mult, mai ales în prima repriză, când am avut câteva șanse și sistemul a funcționat. Tempoul a fost foarte ridicat și în a doua repriză nu am mai făcut față. Jucătorii au fost foarte motivați să câștige. Cred că mulți jucători au fost la limita maximă. Trebuie să îi facem mai buni, dar, pe de altă parte, vedem că șansele de gol nu se transformă neapărat în goluri. Ne așteptam la mai mult, la o victorie, mai ales că am jucat acasă, unde tot timpul te aștepți să iei trei puncte. Mare parte din timp am făcut un joc bun, dar pentru un joc perfect ar fi trebuit să înscriem și să câștigăm. “Câtă vreme mai avem șanse, nu voi renunța la ele”.
  • Åge Hareide: “Am jucat în deplasare și ne așteptam ca românii să atace pentru că aveau nevoie de puncte. Am decis să atacăm mijlocul terenului în prima parte a meciului, să luăm presiunea de pe noi. Știam că oportunitățile noastre vor apărea mai târziu în meci și cred că jucătorii mei au avut răbdare și au avut apoi două oportunități de a marca. Cred că am făcut o treabă bună, am fost organizați, în a doua repriză am controlat jocul și nu am mai dat șanse adversarului. Sunt încântat de felul în care am jucat în a doua repriză. Puteau fi trei, dar rămâne un singur punct și luptăm pentru a termina pe locul doi. “Am citit în ziare despre sistem. Ne așteptam să joace într-un sistem cu trei fundași și patru mijlocași și am fost pregătiți. De asta am încercat să atacăm mijlocul. În prima parte am fost puțin speriați, dar ne-am revenit. A doua repriză a fost cea mai bună pentru noi”.

România: 12. Ciprian Tătărușanu – 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 3. Alin Toșca – 2. Romario Benzar, 8. Mihai Pintilii, 15. Răzvan Marin, 14. Iasmin Latovlevici (5. Dorin Rotariu, 76) – 23. Nicolae Stanciu – 7. Alex Chipciu (19. Andrei Ivan, 86), 13. Claudiu Keserü (11. Denis Alibec, 63). Selecționer: Christoph Daum.

Danemarca: 1. Kasper Schmeichel – 4. Simon Kjær (căpitan; 13. Mathias Zanka Jørgensen, 46), 6. Andreas Christensen, 3. Jannik Vestergaard – 2. Peter Ankersen, 7. William Kvist, 19. Lasse Schöne (11. Martin Braithwaite, 69), 8. Thomas Delaney, 5. Riza Durmisi – 10. Christian Eriksen, 21. Andreas Cornelius. Selecționer: Aage Hareide.

Arbitru: Martin Atkinson (Anglia). Comisar FIFA: Georges Luchinger (Liechtenstein), observator pentru arbitri: Bosko Jovanetic (Serbia).

Clasament Grupa E

1 Polonia 5 4 1 0 12-6 6 13
2 Muntenegru 5 2 1 2 10-6 4 7
3 Danemarca 5 2 1 2 7-5 2 7
4 România 5 1 3 1 6-4 2 6
5 Armenia 5 2 0 3 6-10 -4 6
6 Kazahstan 5 0 2 3 3-13 -10 2

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>