Acasa / stiri sport online / Sporturi / Altele / Romania cucereste o medalie de aur la kaiac-canoe

Romania cucereste o medalie de aur la kaiac-canoe

Romania cucereste o medalie de aur la kaiac-canoe
Romania cucereste o medalie de aur la kaiac-canoe

Prestatie foarte buna, per total, a reprezentantilor nostri la Campionatele Europene din Cehia, care au avut loc saptamana trecuta. De la Racice, localitate cu 308 locuitori, Romania s-a intors cu 4 medalii: una de aur si 3 de argint.

Romania cucereste o medalie de aur la kaiac-canoe prin dublul feminin format din Roxana Borha si Elena Petronela Meroneac, care s-au impus la 1 000 metri in fata principalelor favorite, polonezele Karolina Naja si Beata Mikoklayczik. Aceleasi poloneze s-au revansat ieri, la proba de 500 metri, castigand in fata acelorasi doua sportive ale noastre, Romancele au dat semne ca vor castiga, fiind insa intrecute pe final.

Trecem la individual, unde Florentina Caminescu a cucerit medalia de argint la proba de 1 000 metri, la aproape o secunda in spatele campioanei europene si mondiale, nemtoaica Franziska Weber. Insa nu doar lotul feminin a cucerit medalii la acest Campionat European, ci si cel masculin. Astfel, echipajul format din Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirila si Stefan Strat au castigat medalia de argint.

Aproape de podium la aceste Campionate Europene au fost Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi, la 2 000 metri, insa si surorile Paula si Valentina Postaru, care au terminat pe 4. Astfel, Romania a incheiat pe locul 7 in clasamentul medaliilor. Performanta a fost mai insemnata decat la CE din 2014, unde am cucerit doar o medalie de argint si una de bronz.

Citeşte şi

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Aventura sportivilor romani la Jocurile Olimpice Europene de la Baku s-a incheiat, rezultatele fiind, trebuie …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>