Acasa / stiri sport online / Auto / Moto / Revenire de senzatie a lui Valentino Rossi

Revenire de senzatie a lui Valentino Rossi

Revenire de senzatie a lui Valentino Rossi
Revenire de senzatie a lui Valentino Rossi

Au trecut trei curse din noul sezon Moto GP, sezon care se anunta a fi mai spectaculos ca niciodata. Cel putin acestea sunt concluziile pana acum. Ieri a avut loc Marele Premiu al Argentinei, castigat de Valentino Rossi, care a ajuns la a doua victorie si care se anunta principalul candidat, in opinia noastra, la castigarea unui nou titlu de campion.

In calificari, Marc Marquez a obtinut primul timp, pe cand Rossi a plecat in cursa de pe locul 8. Dupa prima jumatate a cursei, Marquez avea un avans de vreo 7 secunde, Rossi trecand de Dovizioso, ajungand pe 2.

Avansul lui Marc Marquez scadea cu aproape o secunda pe tur, Rossi castigand cel mai mult in prima parte a circuitului. Aceasta revenire de senzatie a lui Valentino Rossi s-a datorat, in mare parte, strategiei de la boxe, italianul incaltand un cauciuc extra-hard pe spate. Cu 3 tururi inainte de final, cei doi erau deja roata la roata. Din prea multa adrenalina, Marc a dorit cu orice pret sa-si pastreze prima pozitie. Din atat exces de zel, ibericul a clacat cu doua tururi inainte de final, cand s-a agatat de roata din spate a lui Valentino Rossi, abandonand.

Pe locul secund a terminat italianul Dovizioso, care a venit la peste 5 secunde de Rossi. Foarte putin a lipsit sa avem din nou un podium 100% italian, identic cu cel din prima etapa. Germanul Cal Crutchlow nu a fost insa de acord, depasindu-l in ultimul viraj pe Andrea Iannone.

In clasamentul general, Valentino Rossi este pe prima pozitie, cu 66 puncte, urmat de Dovizioso, cu 60 si de Iannone, cu 40. Dublul campion mondial Marc Marquez se afla pe 5, cu 36 puncte.

Citeşte şi

A decedat un pilot de Formula 1

A decedat un pilot de Formula 1

Daca Michael Schumacher a stat ceva mai mult de noua luni in coma, dupa accidentul …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>