Qatar nu se oprește: joacă finala CM

20

Naţionala de handbal a Qatarului continuă minunile la Campionatul Mondial pe care îl organizează. Gazdele şi-au asigurat, ieri, o medalie, după ce a trecut de Polonia în semifinale. Qatar este formată din jucător de diverse naționalități, 10. Printre ei, niciun român.

Atunci cînd au primit organizarea Campionatului Mondial, şeicii au pornit şi formarea unei echipe. Au plătit bani grei pentru a naturaliza jucători străni. Şi investiţia nu a fost în zadar, ieri naţionala lor s-a calificat în finală după ce a trecut de Polonia, medaliată cu bronz la CM 2007, cu 31-29.

Această echipă cosmopolită este antrenată de spaniolul Valero Rivero, cel care aducea în Spania titlul mondial în 2013 şi care a adunat în Qatar jucători din Muntenegru, Franţa, Cuba, Egipt, Tunisia, Spania şi Bosnia. Cel mai răsunător nume naturalizat este al portarului bosniac Daniejel Sarici, cel care apăra poarta Barcelonei.

În finală, Qatarul va întîlni mâine, de la ora 18.15 (DolceSport 2), pe Franța, care a dispus de  Spania. În istoria de 77 de ani a CM este pentru prima oară cînd ajunge o formaţie din afara Europei.