Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / Naţionala / Preliminariile CM 2018 | România – Polonia | Declaraţii de la conferinţa de presă

Preliminariile CM 2018 | România – Polonia | Declaraţii de la conferinţa de presă

Preliminariile CM 2018 | România – Polonia | Declaraţii de la conferinţa de presă
Preliminariile CM 2018 | România - Polonia | Declaraţii de la conferinţa de presă


Echipa națională de fotbal a României va juca în această seară, de la ora 21:45, pe Arena Națională din Capitală, cu reprezentativa Poloniei, într-un meci contând pentru Grupa E a preliminariilor CM 2018. Iată declaraţiile de la conferinţa de presă:

 • Christoph Daum | selecționer România
  “Mâine cu Polonia va fi un meci de a fi și a nu fi, la fel ca următorul și așa mai departe. Bineînțeles că e mereu mai bine să fii decât să nu fii. Am lucrat de-a lungul timpului cu mulți jucători polonezi și am un mare respect față de mentalitatea lor, față de caracterul lor fantastic. Acum sunt mulți jucători de clasă care evoluează la cluburi foarte mari din lume. Dezvoltarea care a început acum 50 de ani se vede acum în fotbalul polonez. Iar Polonia poate fi un exemplu pentru România pentru a reveni la un nivel înalt. Ei au muncit mult și timp îndelungat pentru asta, rezultatele nu au venit peste noapte. Adam Nawałka este un antrenor extraordinar, am un mare respect pentru munca lui, pentru ce a făcut până acum la naționala Poloniei. El este unul dintre antrenorii de care se leagă succesul fotbalului polonez. Nu am nicio dilemă legată de primul unsprezece. Îl știu deja. Pe durata unei partide se pot întâmpla multe lucruri, poate uneori ai nevoie să te retragi în apărare și să folosești contraatacul ca armă. Iar poate altădată ai nevoie să faci presing sus și trebuie să încerci să construiești în jumătatea adversă. Trebuie să fim pregătiți pentru multe situații pe durara unei partide. În cariera mea nu cred că am jucat un meci fără dureri. Mereu avem câte o durere, dar de aceea avem un staff medical fantastic. Am spus de mai multe ori că durerea nu există decât în mintea noastră și poate fi depășită. Iar Săpunaru are un caracter fantastic și nu va avea niciun motiv să renunțe, este un jucător foarte puternic”.
 • Adam Nawałka | selecționer Polonia
  “Noi am făcut tot ceea ce trebuia pentru a pregăti acest meci. Am observat la antrenamente că și din punct de vedere mental suntem pe drumul cel bun. Sunt convins că la meciul de mâine seară vom arăta pe teren tot ceea ce am pregătit în aceste zile. Noi vom face tot posibilul să câștigăm meciul cu România. Suntem pregătiți pentru un meci greu. Întâlnim o echipă care în ultima perioadă a arătat o organizare foarte bună. Ne dorim să controlăm meciul din primul minut, dar contează și ce va face adversarul. Daum este un antrenor valoros care a câștigat campionate în Germania și Turcia, dar noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru. Cu siguranță România are un plan de joc, însă repet, important este cum vom juca noi. Toți jucătorii au primit informații despre adversarii direcți. Cunoaștem calitățile lor și ale noastre, dar ne propunem să câștigăm acest meci. Echipa României va juca pentru a obține toate cele trei puncte. În ceea ce ne privește, nu este vorba doar despre a juca inteligent, important va fi și cum vom lupta. Fiecare element din pregătirea acestui meci este important. Vom avea în față un adversar foarte bun din punct de vedere tehnic și tactic, așa că va conta felul în care vom reuși să aplicăm ceea ce am pregătit la antrenamente. Fotbalul este un sport de echipă și va fi nevoie de aportul tuturor jucătorilor pentru a câștiga”.
 • Dragoş Grigore | Al-Sailiya Sports Club
  “Ne așteaptă un meci foarte important mâine seară. Ne dorim să facem un joc bun și la sfârșitul celor 90 de minute să fim fericiți. Într-adevăr, se simte o oarecare presiune, nu ne mai permitem să pierdem puncte acasă. Am făcut-o în meciul cu Muntenegru. Așa că mâine ne dorim să fim într-o formă bună și să reușim să câștigăm. Sunt sigur că ei vor intra pe teren cu gândul de a câștiga meciul. Va fi dificil, dar sperăm să ne ridicăm la cel mai înalt nivel și să le facem față cu brio. Cred că nu mai are rost să îl prezint pe Lewandowski. Știe toată lumea că este un jucător important, un jucător foarte bun. Însă eu mă pregătesc pentru întreaga echipă a Poloniei, pentru că grupul lor este unul valoros. Mă bucură revenirea lui Vlad Chiricheș la echipa națională. Dacă vom face cuplu în linia defensivă, sper să jucăm bine și să demonstrăm că avem valoare. Urmează al patrulea meci în care voi fi căpitan. Încă de la începutul campaniei de calificare am încercat să fiu același jucător și să dau încredere celorlalți coechipieri”.
 • Jakub Błaszczykowski | VfL Wolfsburg
  “Am venit la București cu gândul de a câștiga, cunoaștem potențialul echipei României. I-am văzut la Campionatul European și știm că pot juca foarte bine pe contraatac. Știm că este un adversar dificil, știm ce ne așteaptă, dar și noi ne cunoaștem valoarea. Suntem o altă echipă față de anii precedenți. Faptul că nu am învins România de mult timp într-un meci oficial este un element motivațional în plus pentru noi. Îmi aduc aminte de acea perioadă, eu eram la începutul carierei. Dan Petrescu era un antrenor cu metode specifice de lucru, cu o viziune clară. Din păcate rezultatele nu l-au ajutat atunci, dar țin să îi urez succes cu această ocazie”.
 • Piotr Zieliński | SSC Napoli
  “În cantonamente la Napoli stau în aceeași cameră cu Vlad. Am discutat despre acest meci, dar foarte puțin. Nu am pus niciun pariu, poate la final vom face schimb de tricouri”.Clasament Grupa E
1 Muntenegru 3 2 1 0 7-1 6 7
2 Polonia 3 2 1 0 7-5 2 7
3 România 3 1 2 0 6-1 5 5
4 Danemarca 3 1 0 2 3-4 -1 3
5 Kazahstan 3 0 2 1 2-7 -5 2
6 Armenia 3 0 0 3 1-8 -7 0

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>