Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / Naţionala / Preliminariile CM 2018: România – Polonia 0-3 | Declaraţii

Preliminariile CM 2018: România – Polonia 0-3 | Declaraţii

Preliminariile CM 2018: România – Polonia 0-3 | Declaraţii
Preliminariile CM 2018: România - Polonia 0-3 | Declaraţii


Echipa naţională a României a fost învinsă cu scorul de 3-0 (1-0) de reprezentativa Poloniei, într-un meci din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Iată toate declaraţiile după terminarea partidei:

 • Christoph Daum: “Am pierdut în fața unei echipe a Poloniei foarte bine organizate. Din păcate nu am reușit să câștigăm duelurile individuale nici pe faza defensivă și nici pe cea ofensivă. Am încercat să creăm presiune în debutul celei de-a doua reprize, dar nici așa nu am avut ocazii de gol. Trebuia să fim mai organizați, să ne apărăm mai bine pentru că la primul lor gol de exemplu, Grosicki a înscris din fața a patru jucători de-ai noștri. Trebuie să recunoaștem că am pierdut în fața unei echipe mult mai bune. În primul rând, de apărare nu sunt responsabili doar ultimii patru jucători, ci întreaga echipă. Este o înfrângere la care nu ne așteptam și trebuie să învățăm din ea pentru a fi mai puternici, fără să mai facem greșelile individuale pe care le-am făcut azi. Mereu e aceeași poveste, cei care nu au fost convocați sunt câștigători în astfel de conjuncturi. Da, Tamaș joacă bine la Steaua, dar m văzut că și Dragoș Grigore joacă bine. Azi poate nu a reușit să repete prestațiile bune, dar cer mai mult respect pentru el. Criticile sunt acceptate, însă el a făcut multe lucruri bune pentru România. Tamaș joacă bine, dar credeți-mă că azi foarte mulți fundași ar fi avut probleme. Ca antrenor trebuie să fii mereu optimist și un exemplu pentru jucătorii tăi. Trebuie să le arăți că totul este posibil, deși acum situația este destul de dificilă. Poate acum ar trebui să ne concentrăm pe locul doi în această grupă de calificare. Eu sunt de vină, eu sunt cel care trebuie atacat, dar cred că toată lumea știe că este nevoie de timp. Iar poate că mie nu îmi este acordat acest timp din partea presei. Eu am misiunea să construiesc o echipă nouă și în același timp să obțin maximum cu echipa actuală. Am văzut azi multe limitări în joc, iar ele nu se pot schimba peste noapte. Este adevărat, șansele de calificare au scăzut, dar trebuie să ne punem întrebarea ce echipă va reuși să învingă Polonia dacă ea va juca la fel ca azi. Sunt optimist că putem mai mult. E normal să apară criticile acum, îmi doresc însă ca fiecare dintre noi să învețe din ceea ce s-a întâmplat în această seară. Nu are rost să uităm de calificarea pentru CM din Rusia. Se întâmplă multe în fotbalul de azi, nu trebuie să renunțăm acum pentru că mai sunt 18 puncte în joc. Calitatea jucătorilor noștri este mai bună decât ce am văzut în această seară. Este de lucru, dar din punctul meu de vedere nimic nu e pierdut. Știam de la început că va fi greu să ne calificăm la Cupa Mondială, dar cred că de la meciul următor vom fi o echipă mai bună. Azi am jucat sub nivelul nostru, nu ne-am putut etala calitățile. Să pierzi cu 0-3 este dezamăgitor, dar trebuie să fim fair-play, să vedem cum a jucat Polonia și să admitem că jucătorii lor sunt la alt nivel”.
 • Mircea Sandu: “Când am plecat din FRF, antrenor era Piţurcă la naţională, era Gâlcă, Răducioiu, Stelea. Erau nişte antrenori… Acum ne-a bătut Albania la Euro, Azerbaidjan la sub 17 ani. O să vorbească acum de greaua moştenire. Asta e vrăjeala românească. Domnul Daum este un lector pentru ţările africane. N-am contat. Polonia s-a văzut că are antrenor, mingea a fost la ei. Prima repriză au râs de noi. Sufăr şi îmi pare rău că tot ceea ce au aruncat cu sustenabilităţi e bine să şi le ia şi să se ducă cu ele în politică. Să lase fotbalul lui Marica, lui Panduru. Păi cine îi pregăteşte pe antrenori? Cine îi selecţionează? Vina are selecţionerul, el e vinovatul. Dacă se face un calcul, cu apartamente închiriate, cu premii, nesimţiţii ăştia se lăfăie. Eu dacă îmi aduceam nepotul, era nepotism la FRF. Daum şi-a adus băiatul. Să terminăm cu politicianismul în fotbal, cu Daumumii şi Baumumii. Nu avem antrenori români? Dan Petrescu era liber. Sunt antrenori care dacă le dai 500.000 mănâncă pământul”.
 • Răzvan Burleanu: “Sunt foarte mâhnit, este o dezamăgire pe care am simţit-o şi după meciul cu Albania. Am început repriza a doua bine, am sperat că putem egala, dar acea întrerupere parcă ne-a scos din joc. Am fost dezamăgit de o mică parte a suporterilor. Transmitem o imagine eronată despre România, ne gândim până la urmă unde trebuie să intervenim, dar totul ţine şi de educaţie. Ne aşteptăm la un raport dur, dar încă mai tragem speranţe că putem să jucăm cu suporteri. E un avantaj să avem spectatori pe propriul teren. Oricum, înfrângerea e mult mai dureroasă. Trebuie să ne gândim că Polonia are o generaţie extrem de bună, aceasta este realitate. Noi avem foarte mult de muncă, trebuie să înţelegem că trebuie să construim şi că trebuie să recuperăm din acest handicap care este între Est şi Vest. Îmi doream să obţinem măcar un rezultat de egalitate, pentru că ştiam cât de puternică este Polonia. Ne aşteaptă un meci foarte dificil cu Danemarca”.
 • Ciprian Tătăruşanu: “Nimeni nu se aştepta la un asemenea rezultat. Este un rezultat dureros, dar un rezultat corect. Mai avem şanse mici de calificare, s-au distanţat în fruntea clasamentului. Ne dorim să câştigăm celelalte meciuri şi să ocupăm locul doi. Polonia e cea mai bună echipă din grupă. Suporterii au creat o atmosferă foarte frumoasă, din păcate nu am putut să le şi oferim o victorie. Antrenorul trebuie să se gândească ce s-a făcut rău în acest meci şi să ia deciziile necesare”.
 • Dragoş Grigore: “E dureros, dar la 3-0 nu mai e nimic de spus. Trebuie să ne asumăm jocul prost. Nu ne-am ridicat la nivelul la care ne aşteptam. Nu am reuşit să facem un meci bun. Ştiam că Polonia vine să câştige, îmi asum greşelile făcute în această seară. Este o seară tristă, dar mai sunt meciuri de jucat şi sperăm să jucăm mai bine. Polonia a fost mai bună, mă aşteptam să avem o altă faţă. Este o diferenţă mare faţă de Polonia şi va fi dificil să mai ajungem pe primul loc. A fost o săptămână în care s-a simţit încărcătura acestui meci. Am încercat să respectăm ce ni s-a transmis, noi jucătorii suntem principalii vinovaţi”.
 • Vlad Chiricheş: “Este o înfrângere care doare. Nu cred că este momentul să dăm vina pe un singur om, nu cred că a jucat cineva bine. Polonezii ne-au prins pe câteva contre, ăsta a fost jocul lor. Va fi dificil în continuare, e greu de dat procente acum. Lewandowski este un jucător valoros, a înscris la singura ocazie pe care a avut-o. Am încercat să fim compacţi, să nu le dăm spaţii, dar ne-au prins pe contră. Ştiam de rezultatul din Armenia şi speram la mai mult în această seară”.
 • Ovidiu Hoban: “Nu mă aşteptam, nici în cel mai negru coşmar nu s-ar fi întâmplat aşa. Ei au fost mai buni, trebuie să recunoaştem acest lucru. Cât mai avem şanse matematice, ne vom agăţa de ele. Cred că încă mai avem şanse, sper ca pe viitor să ne concentrăm mai bine şi să facem mult mai multe. Noi avem jucători cu experienţă, trebuia să fim mult mai concentraţi. Îmi pare rău pentru incidentele care au fost în tribune, noi avem mare nevoie de suporterii noştri. E simplu ce avem de făcut, trebuie să reparăm greşelile. Ne aşteptăm la critici, vor fi îndreptăţite. Noi mergem înainte, e doar o bătălie, vom continua războiul”.
 • Alexandru Chipciu: “Poate a fost cel mai slab joc, dar am întâlnit cea mai bună echipă. Am întâlnit o echipă bună, prima repriză a fost slabă, dar simţeam că sunt mai buni. Dacă ne-au bătut 3-0, nu avem ce comenta, au fost mai buni. E vorba şi de valoare. Ne pare rău că am dezamăgit fanii, dar asta este valoarea noastră şi ei sunt mai buni ca noi. Regret că am avut acele 25 de minute din prima repriză când puteam egala. Noi sperăm să putem să ne calificăm Avem şansă şi la baraj, trebuie să luptăm pentru ea, pentru că nu mai avem nimic de pierdut. Am crezut că petarda aruncată a fost mai departe de Lewandowski, dar nu a fost aşa. După acel incident ne-am ieşit din mână, dar nu avem nicio scuză”.
 • Florin Andone: “Mă aşteptam la un meci foarte dificil, dar sincer m-a surprins acest rezultat. Îi felicit, adevărul e că au fost mai buni, dar 0-3 mi se pare un rezultat destul de mare. În repriza a doua am stat puţin pe ei, am pus presiune, am încercat să înscriem repede pentru 1-1… Mergem mai departe, mai sunt şase meciuri şi încercăm să obţinem calificarea. Trebuie să avem încredere în noi, trebuie să continuăm… E greu, pentru că nu era în calculele noaste să obţinem un rezultat atât de negativ în seara asta. Trebuie să ţinem capul sus şi să jucăm cu mai multă dăruire. Până când matematica nu va spune alt lucru, vom încerca să ne îndeplinim obiectivul. Sperăm să avem şi noi puţin mai mult noroc pentru a obţine punctele pentru calificare. Lumea are dreptul să ceară orice, noi nu ar trebui să băgăm în seamă astfel de lucruri. Noi suntem alături de domnul Christoph Daum, îl susţinem. Au fost mai mulţi antrenori înaintea domnului Christoph Daum şi lucrurile nu au mers atât de bine. Nu este vorba despre domnul antrenor, este vorba despre noi. Noi trebuie să ne îmbunătăţim jocul şi să ne asumăm această înfrângere. Foarte urât din partea suporterilor, nu trebuie să facă lucruri din astea. Trebuie să fie alături de noi. Dar nu s-a rupt ritmul la faza aia cu Lewandowski. Adevărul e că au fost mai buni. Trebuie să acceptăm înfrângerea şi să ne îmbunătăţim jocul pentru a câştiga următoarele meciuri. Nu ştiu dacă se va juca cu sau fără spectatori”.
 • Adam Nawałka: “România ne-a dat o replică foarte puternică. Dacă ne uităm la rezultat pare că a fost un meci ușor, dar dacă analizăm atent observăm că am întâlnit o echipă foarte bine organizată. Azi ei au jucat bine, dar noi am fost de neoprit, am dat sută la sută. Antrenorul Daum a știut când a spus că noi sunt foarte puternici dacă ni se permite să jucăm pe contraatac. Însă în prima repriză am știut să jucăm și atacul pozițional. Întotdeauna ne dorim să câștigăm la un scor cât mai mare. Azi ne-a ieșit și ne bucurăm foarte tare. Este adevărat că au fost și intrări mai dure, dar astfel de meciuri așa se joacă și se câștigă. Se văd schimbări în jocul României de la venirea lui Daum, în mod special în ceea ce privește organizarea, care este foarte bună. Daum este unul dintre cei mai buni antrenori pe care îi știu și acest lucru se vede în stilul de joc, în mobilitatea jucătorilor și în ofensivă. Până la urmă este prima înfrângere la un scor mare suferită de România. Până acum au primit doar un gol. Așa cum se vede, grupa este foarte echilibrată. Muntenegru a pierdut azi cu Armenia, o echipă care nu e așa de slabă cum s-a spus. Ne pare foarte rău că apar astfel de situații. Din păcate pe stadioane sunt persoane care se comportă necorespunzător. Nu sunt eu în măsură să spun ce trebuia făcut la acel moment, dar în mod sigur UEFA va analiza și va lua măsurile care se impun”.
 • Robert Lewandowski: “În prima repriză am jucat bine, dar în repriza a doua am început mai rău. După întreruperea meciului ne-am calmat şi am obţinut o victorie extrem de importantă. Noi vedem ce avem de făcut, ne concentrăm pe meciurile noastre, România mai are multe meciuri, poate recupera. Ştiam că ne aşteaptă un meci greu, ştiam că România a primit puţine goluri în ultimele meciuri, dar am făcut un meci bun. Am stat bine în teren, am avut posesie, nu a fost uşor pentru România. Nu contează câte goluri marchez eu, contează cele trei puncte pe care le-am obţinut”.
Clasament Grupa E
1 Polonia 4 3 1 0 10-5 5 10
2 Muntenegru 4 2 1 1 9-4 5 7
3 Danemarca 4 2 0 2 7-5 2 6
4 România 4 1 2 1 6-4 2 5
5 Armenia 4 1 0 3 4-10 -6 3
6 Kazahstan 4 0 2 2 3-11 -8 2

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>