Preliminariile CM 2018: România – Armenia 1-0

36

Preliminariile CM 2018: România – Armenia 1-0
Preliminariile CM 2018: România - Armenia 1-0


Reprezentativa României a învins, vineri, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0, selecţionata Armeniei, într-un meci contând pentru etapa a şaptea a grupei E de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Golul a fost marcat de Alexandru Maxim, în minutul 90+1. Maxim a deviat mingea în poartă de la aproximativ patru metri, după un şut de pe partea dreaptă al lui Benzar.

Tricolorii au avut două goluri anulate pentru ofsaid – Florin Andone ’38, Alexandru Maxim ’81.

În minutul 54, de la oaspeţi a fost eliminat Voskanian, după ce a primit al doilea cartonaş galben pentru că a comis un henţ. Arbitrul partidei a acordat penalti pentru România, însă lovitura de la 11 metri a fost ratată de Bogdan Stancu.

România: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Toşca, Ganea – Pintilii, Stanciu – Chipciu (Popa ’68), Băluţă (Ivan ’74), B. Stancu (Maxim ’81) – Andone. Selecţioner: Christoph Daum 

Armenia: Meliksetian – Hovhannisian, Hambardzumian, Haroian, Voskanian, Dagbaşian – Mkhitarian, Malakian (Edigarian ’46), Manoian (Korian ’57), Pizzelli (Adamian ’74) – Barseghian. Selecţioner: Artur Petrosian

Cartonaşe galbene: Băluţă ’68, Pintilii ’89, Ivan ’90+6 / Haroian ’33, Voskanian ’45+2, ’54

Cartonaş roşu: Voskanian ’54

Meciul a fost arbitrat de croatul Ivan Bebek, ajutat de asistenţii Tomislav Petrovic şi Miro Grgic, iar al patrulea oficial a fost Duje Strukan. Observator de arbitri a fost israelianul Shteif Shmuel, iar delegat de joc Leonid Kaloshin din Rusia.

La meci au asistat 27.178 de spectatori.

În minutul 35, o parte a suporterilor de la peluză a scandat injurii la adresa Ungariei.

În minutul 43, arbitrul Ivan Bebek a discutat cu observatorul partidei după ce fanii români au aruncat “avioane de hârtie” înspre poarta apărată de Meliksetian.

Spre finalul partidei, spectatorii de pe Arena Naţională au scandat: “Demisia” şi injurii la adresa FRF. Din minutul 87, unii suporteri au părăsit stadionul. Spectatorii au scandat: “Demisia” şi după golul care a adus victoria tricolorilor.