Ponturi fotbal Basel-Manchester City-Champions League 13.02.2018

50

În această seară de la ora 21:45 se da startul optimilor de finală din UCL. Primul meci ce se dispută în această fază este cel dintre formația elvețiană, Basel, și super formația din Anglia, Manchester City. Englezii sunt favoriți cerți la calificare datorită jocului,formei și a valorii pe care o deține echipa lui Guardiola, dar fotbaliștii lui Basel sunt pregătiți să producă surpriza.

Basel,gazda meciului tur, este surpriza acestor optimi de finală din UCL. Formația condusă de pe bancă de antrenorul Raphael Wicky a reușit să strângă numai puțin de 12 puncte, un procentaj extraordinar reușit de aceasta. Terminând pe locul doi în grupă, devansând formații ca TSKA Moscova și Benfica, echipa elvețiană se află la a doua participare în această fază a cupelor europene, ea mai reușind acest lucru în sezonul 73-74 când a ajuns până în sferturile competiției. Basel a reușit o campanie extraordinară, încununând acest lucru cu victoria în fata lui Manchester United. Acest lucru îi poate motiva pe fotbaliștii lui Wicky. Chiar dacă nu a început noua parte a sezonului așa cum și-ar fi droit, acumulând doar trei puncte din șase posibile, Basel este pregătită să arate tot ce are mai bun în jocul cu formația lui Guardiola.

Echipa probabilă: Vaclick-Akanji,Suchy,Balanta-Petretta,Zuffi,Serey Die,Lang-Elyounoussi,Oberlin,Steffen

Manchester City, oaspetele de seamă din acest joc, vine pe arena elvețienilor drept favorită certă la câștigarea meciului, fiind de departe echipa mult mai valoroasă. Formația condusă de antrenorul spaniol Pep Guardiola, realizează un sezon extraordinar din toate punctele de vedere, fiind la o distanță mare de puncte de locul doi în Premier League, iar în UCL primul loc fiind deja asigurat, echipe ca Feyenoord,Napoli sau Sahtior ne putând să facă față jocului prestat de fotbaliștii acestuia. Un lucru important s-a întâmplat în grupele UCL, și anume, înfrângerea suferită pe terenul fostei echipe a lui Lucescu, Sahtior, scorul fiind de 2-1 în favoarea ucranienilor. Acest lucru ar trebui să îi țină conectați pe Aguero&Co pe toată durata partidei, fiind destul de important să plece cu un rezultat bun pe Etihad Stadium. Victoria din campionat cu scorul de 5-1 în fața lui Leicester le dă un moral bun înaintea jocului din Elveția.

Echipa probabilă: Ederson-Danilo,Otamendi,Kompany,Walker-De Bruyne,Fernandinho,Gundogan-Sterling,Aguero,Silva

Categoric, echipa din Manchester are prima șansă la obținerea victoriei în acest joc, dar sunt convins că elvețienii vor oferi cel mai frumos fotbal pe care pot să îl practice pentru a face față mașinăriei de pase construite de Pep Guardiola. Astfel, mă aștept la un joc cu multe faze de poartă, mizând pe un pariu pe cornere.

Pronostic Basel-Man City: peste 9,5 cornere

[maxbutton id=”4″ text=”COTA 1,6″ ]