Odorheiu Secuiesc a fost invinsa in turul finalei Challenge Cup

29
Odorheiu Secuiesc a fost invinsa in turul finalei Challenge Cup
Odorheiu Secuiesc a fost invinsa in turul finalei Challenge Cup

Dupa 6 sezoane, avem o reprezentanta in finala Challenge Cup la handbal masculin. Este vorba despre Odorheiu Secuiesc. Adversara ei din ultimul act este Braga, care a invins-o ieri, in turul desfasurat in Portugalia, la 4 goluri diferenta.

Scorul final a fost 32-28, diferenta de 4 goluri inregistrandu-se inca de la pauza, cand portughezii conduceau cu 18-14. Formatia antrenata de Vlad Caba a punctat prin 7 jucatori, golgheteri fiind Konya Hunor Barnabas si Andrei Mihalcea, cu cate 7 reusite.

Romania a dominat aceasta competitie intre sezoanele 2005-2006 si 2008-2009, UCM Resita castigand in 3 randuri, Steaua Bucuresti o data. In editia 2005-2006, Steaua a jucat finala tot in fata unei formatii din Portugalia, SC Horta. Reprezentantii nostri au fost invinsi in tur cu scorul de 21-26, pentru ca in retur sa castige la 7 goluri diferenta. De altfel, in niciuna dintre cele 4 dati, castigatoarea Challenge Cup nu a invins in mansa tur.

Odorheiu Secuiesc a fost invinsa in turul finalei Challenge Cup, insa speram ca in retur sa joace mult mai bine si sa pastreze procentajul de 100% al echipelor  romanesti in finalele mari ale acestei competitii. Amintim, Odorheiu a avut si in semifinale o adversara din Portugalia, pe Benfica, de care a trecut la doua goluri diferenta in ambele manse.