Odorhei s-a calificat in finala Challenge Cup

26
Odorhei s-a calificat in finala Challenge Cup
Odorhei s-a calificat in finala Challenge Cup

Performanta mare pentru HC Odorhei, care va juca finala Challenge Cup la handbal masculin. In semifinala adversara a fost Benfica, reprezentanta noastra plecand favorita.

Si, intr-adevar, a confirmat. E drept, in turul disputat in urma cu o saptamana am avut ceva emotii, Odorhei castigand pe teren propriu cu 31-29. Emotiile nu s-au risipit nici in prima repriza a celei de-a doua manse, portughezii conducandu-ne la pauza cu 15-13. HC Odorhei a reusit insa o a doua repriza fantastica, impunandu-se in final cu scorul de 27-25. Astfel, Odorhei s-a calificat in finala Challenge Cup pentru prima data.

Romanii au inceput sa se remarce in aceasta competitie in sezonul 2003-2004, cand HCM Constanta s-a clasat pe pozitia a treia. Perioada 2005-2006 pana in 2008-2009 a fost cea mai productiva pentru echipele romanesti, care au castigat in fiecare sezon din acest interval. Steaua Bucuresti a dat startul, UCM Resita castigand apoi de 3 ori la rand. In editia 2008-2009, am avut o finala 100% romaneasca, Resita trecand de Bucovina Suceava.

In ultimul act, HC Odorhei va intaln tot o formatie din Portugalia. Este vorba despre Braga, care s-a impuss in semifinale in fata norvegienilor de la Stord. In tur, portughezii au invins la 7 goluri diferenta, in mansa secunda fiind invinsi la doua. Prima mansa a finalei va avea loc pe 16 mai, in Romania, a doua disputandu-se pe 23 mai.