Acasa / stiri sport online / Auto / Moto / Auto / Nico Rosberg castiga din nou la Monaco

Nico Rosberg castiga din nou la Monaco

Nico Rosberg castiga din nou la Monaco
Nico Rosberg castiga din nou la Monaco

In urma cu aproximativ o ora s-a incheiat poate cea mai grea cursa din Campionatul Mondial. Germanul Nico Rosberg castiga din nou la Monaco, fiind la a treia victorie consecutiva in Principat.

Germanul a fost urmat de conationalul sau, Sebastian Vettel si de coechipierul Lewis Hamilton. Acesta din urma a obtinut o clasare in pole position, dupa calificarile de ieri, iar astazi a condus autoritar cursa pana aproape de final. In turul 64 din cele 78 insa, Verstappen si Grosjean s-au atins, fapt ce a condus la abandonul celui din urma, lucru ce a necesitat interventia Safety Car-ului.

La aflarea vestii, Hamilton, impreuna cu echipa sa, au decis ca britanicul sa intre la boxe si sa incalte pneuri super-soft, lucru ce i-ar fi permis, teoretic, sa fie mai rapid pe final de cursa. In acel moment, avansul lui Hamilton era de 15 secunde, iar britanicul credea ca era un interval suficient pentru a iesi de la boxe pe prima pozitie. Socoteala de acasa nu s-a potrivit insa cu aia din targ, iar Hamilton a iesit pe pista pe locul al treilea, in spatele lui Rosberg si al lui Vettel. Pana la final, britanicul nu a reusit sa il depaseaca pe Vettel. Pe 4 a terminat Kvyat, iar pe 5 Ricciardo, care a fost nevoit sa-i cedeze pozitia lui Kvyat in ultimele viraje, asta fiind decizia in urma unui incident petrecut mai devreme in cursa.

Astfel, Rosberg s-a apropiat la doar 10 puncte de coechipierul sau in clasamentul general. Pe 3 se afla Vettel, la 28 puncte de lider.

Citeşte şi

A decedat un pilot de Formula 1

A decedat un pilot de Formula 1

Daca Michael Schumacher a stat ceva mai mult de noua luni in coma, dupa accidentul …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>