Acasa / Fără categorie / Octavian Morariu pune cruce golfului românesc! Bulgarii ne dau clasă!

Octavian Morariu pune cruce golfului românesc! Bulgarii ne dau clasă!

Invitat la postul TV Digi Sport, Octavian Morariu, noul și vechiul președinte al COSR-ului, a declarat răspicat că, la Rio de Janeiro – 2016, nu vom avea niciun reprezentant la golf, disciplină care va intra în premieră în rândul probelor olimpice.

Nu investim într-un teren de golf de 50 milioane de euro, în detrimentul altor discipline. E mai mult treaba ministerului Turismului decât a noastră”, a spus Morariu.

„Nu vom avea niciun sportiv la Rio. Nu avem un jucător în primele 200 de locuri. Iar cel de pe locul 5.000 nu primește wild-card. Nu este sănătos pentru competiție!”, a adăugat șeful sportului românesc.

Jucătorii români de golf, printre cei mai cunoscuți fiind Viorel Cataramă, Dinu Pescariu, Florin Segărceanu și Mișu Negrițoiu, merg în Bulgaria pentru a concura.

Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, BlackSeaRama Golf and Villas și Lighthouse Golf & Spa Resort sunt minunățiile din Balcic ridicate de vecinii de la sud de Dunăre în materie de golf.

România n-are tradiție și nici terenuri de golf profesioniste (cele de la Breaza, Pianu de Jos, Bucuresti si Recaș nu corespund standardelor internaționale), dar are un profesor care dă lecții pentru bulgari.

Demis Papillon (fost Marian Forfolea), un român emigrat în Australia în 1979, dar revenit de câțiva ani în Constanța natală, și-a înființat o academie de golf la noi, ținta fiind să scoată un jucător pentru Rio 2016. Totodată, el face regulile la Lighthouse Golf Resort, complexul de cinci stele din Balcic unde dă lecții pentru vedetele bulgarilor, printre care Krasimir Balakov – locul 3 la Cupa Mondială din 1994.

Krasimir Balakov și Marian Forfolea

Citeşte şi

Ponturi fotbal Stoke City-Manchester City-Premier League 12.03.2018

Runda cu numărul 30 din Premier League se încheie în seara aceasta după ora 22:00 …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>