Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / International / Michel Platini va candida la presedintia FIFA

Michel Platini va candida la presedintia FIFA

Michel Platini va candida pentru presedintia FIFA


Michel Platini va candida pentru presedinţia FIFA


Președintele UEFA, Michel Platini, a anunţat că va candida pentru președinția FIFA, alegerile urmând a se desfășura în cadrul unui Congres extraordinar prevăzut pentru data de 26 februarie 2016 la Zürich în Elveţia.

A fost o decizie foarte personală, atent studiată, una în care am cântărit viitorul fotbalului și viitorul meu. Sunt momente în viață când trebuie să îți iei destinul în propriile mâini. Am ajuns într-unul dintre acele momente decisive“, a spus Platini.

În vârstă de 60 de ani, francezul a oficializat decizia sa de a candida printr-o scrisoare trimisă celor 209 membri ai FIFA.

Elveţianul Joseph Blatter (79 de ani) a anunţat că nu mai vrea să conducă FIFA, deşi a câştigat al cincilea mandat. FIFA se află într-un imens scandal de corupție, astfel că ar putea să-şi repare imaginea în cazul în care va fi condusă de fostul Balon de Aur al Europei. Acesta a fost deja aspru criticat de un rival, prințul iordanian Ali Bin Al Hussein, care a declarat candidatura francezului. “Platini nu este bun pentru FIFA. Fanii fotbalului și jucătorii merită mai mult. FIFA este implicată în scandal. Cultura aranjamentelor de culise, pe sub mână, trebuie să ia sfârșit“, a spus iordanianul.

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>