Acasa / Fără categorie / Mergea nu e de acord cu venirea lui Pavel

Mergea nu e de acord cu venirea lui Pavel

La turneul ATP de la Houston, românul Florin Mergea şi neamţul Philippe Marx au trecut de americanii James Blake şi Sam Querrey şi şi-au asigurat fiecare câte 2.035 dolari şi 45 puncte. În sferturile de finală, în această noapte îi aşteaptă gemenii Mike şi Bob Bryan, liderii clasamentului mondial de dublu. Florin Mergea a răspuns, pe mail, câtorva întrebări.

sport24h.ro: Cum a fost meciul cu Blake si Querrey? Te asteptai sa intoarceti primul set de la 0-4 si 3-5?
Florin Mergea: A fost un meci greu, începutul nostru nu a fost unul grozav. Americanii au intrat  în teren plini de încredere, erau clar favoriţi pe hârtie, câştigaseră turneul aici anul trecut. Ne-am pierdut de două ori serviciul la începutul meciului după ce am condus cu 40-15, s-a făcut 4-0 pentru ei, lucrurile nu arătau prea bine. Apoi, au urmat nişte schimburi mai lungi câştigate de noi, acolo cred că s-a intors soarta meciului. Am câştigat primul set în tie-break, în acel moment simţeam că avem toate şansele să câştigam meciul. Am rămas concentraţi, am jucat fiecare punct, am returnat foarte bine şi nu le-am mai dat nicio şansă.

Cum decurge parteneriatul cu Marx? Aveţi de gând să continuaţi colaborarea pe toată durata anului?
Totul merge bine până acum, avem lucruri de îmbunătăţit, lucrăm în fiecare zi la aceste aspecte.

De ce s-a rupt echipa cu Andrei Dăescu? Ai considerat ca este sub valoarea ta şi că te trage în jos?
Am explicat la momentul respectiv această decizie. Am simţit că nu mai putem evolua împreună.

De ce crezi că te-a refuzat Horia Tecău? Există şi alt motiv în afara faptului că tu nu aveai clasament la dublu şi nu vă puteaţi califica direct pe tabloul principal la marile turnee?
Este un subiect despre care nu vreau să mai discut. A trecut mult timp de atunci, am spus tot ce aveam de spus, mă concentrez pe viitor de-acum încolo. Nu mai are nicio importanţă ce s-a întâmplat atunci.

E adevărat că nu mai sunteţi prieteni, ca în trecut?
Această întrebare nu cred că îşi mai are rostul 🙂

N-ai explicat public refuzul de a veni la meciul cu Olanda. Te-ai mărginit să trimiţi o scrisoare la federaţie. Care a fost motivul real?
Mi-am spus punctul de vedere. Am explicat acolo detaliat si sincer tot ce s a întâmplat.

Vei onora viitoarele convocări? E adevărat că acum ai condiţionat prezenţa de garantarea unui loc de titular la dublu?
Rămâne de văzut la momentul respectiv. Am explicat la punctul 6 problema garanţiei de a juca.

Eşti de acord cu schimbarea căpitanului nejucător la echipa de Cupa Davis a României?
Este irelevant dacă sunt de acord sau nu cu această decizie. Eu nu am am văzut niciun motiv pentru această schimbare, consider că vechea conducere şi-a făcut treaba foarte bine.

Cum a fost pentru tine lupta de la statutul de jucător retras din activitate (se spune ca aveai atunci chiar peste 100 de kilograme) până la ascensiunea din prezent?
Când am hotărât să mă retrag am fost foarte fericit şi sigur de acea decizie. Mi-a plăcut foarte mult perioada în care am antrenat şi consider că m-a ajutat să văd tenisul şi din altă perspectivă, a unui antrenor. Nu consider că m-am luptat să scap de vreun statut. Sunt curios cine face aceste afirmatii exagerate 🙂 În momentul în care am hotărât să mă retrag aveam 85 kg, iar în anul în care am antrenat am ajuns până pe la 92-93 kg. Toată lumea se leagă de acest aspect. Am avut ghinionul să am un metabolism leneş. Sportivii în general mănâncă foarte mult, deoarece efortul este foarte mare. Ca să slăbesc, am fost nevoit să mănânc mult sub necesarul caloric al unui sportiv. Chiar şi acum trebuie să am mereu grijă ce mănânc, călătoresc mereu cu cântarul după mine, iar o zi, două de răsfăţ culinar sunt urmate de câteva zile de regim hipocaloric. Asta e, va trebui să mă lupt toată viaţa cu această problemă.

Sunt găsti si interese de grup la echipa de Cupa Davis? Te astepti sa ai de patimit, dupa ce ai girat fosta conducere a federatiei (ma refer la faptul ca nu ai dorit sa faci greva, ca altii)? Cum iti explici ca Marius Copil si Adi Ungur au primit wild-card la turneul de la Bucuresti, iar tu nici macar nu esti amintit. Te consideri marginalizat?

 

Citeşte şi

Ponturi fotbal Stoke City-Manchester City-Premier League 12.03.2018

Runda cu numărul 30 din Premier League se încheie în seara aceasta după ora 22:00 …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>