Acasa / stiri sport online / Sporturi / Natatie / Inot / Mercedes-Benz a dus echipa Romaniei la inot la destinatie: Locul 1

Mercedes-Benz a dus echipa Romaniei la inot la destinatie: Locul 1

Sub deviza ”Avem aceeasi destinatie: Locul 1”, Mercedes-Benz in parteneriat cu Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern a sustinut Campionatele Internationale de Inot ale Romaniei. Competitia desfasurata in perioada 8-12 iulie la Complexul Olimpic de Natatie ”Anatol Grintescu”, din baza sportiva Dinamo Bucuresti, a adus la linia de start peste 250 de sportivi din mai mult de zece tari.

Romania a reusit o performanta frumoasa si a obtinut 222 medalii dintre care 69 de aur, 76 de argint si 77 de bronz, printre medaliati fiind Marius Radu, George Ratiu, Daniel Macovei, Alexandru Coci si Robert Glinta.

Punctajul primit în cadrul concursului îi va ajuta pe sportivi  în calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio, 2016.

Campionatele internationale de inot_2

Pe durata întregii competiții, sportivii, arbitrii și reprezentanții Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern s-au bucurat de confortul și eleganța autovehiculelor Mercedes-Benz și au avut parte de călătorii de cinci stele către victorie.

Calculul de la finalul competiției arată că înotătorii români au doborât și 16 recorduri naționale, din care unul la seniori, unul la ștafetă seniori și restul la juniori de 15 și 16 ani. George Rațiu și-a bătut propriul record național la juniori sub 15 ani, la 50 metri liber, cu 24.14 secunde. Daniel Martin a mai marcat două recorduri la vârstele de 15, respectiv 16 ani, de data aceasta la proba de 200 metri mixt, unde a încheiat în 2.09.26 minute, iar înotătoarea maghiară Katinka Hosszu a reușit a doua performanță mondială a anului, la 200 metri mixt, timpul ei fiind de 2.08.77 minute.

La finalul primei ediții a Campionatelor Internaționale de Înot ale României s-a stabilit clasamentul celor mai bune performanțe înregistrate în bazinul din cadrul Complexului Dinamo.

  1. Katinka Hosszu, 200 metri mixt, 940 puncte
  2. Sharon van Rouwendaal, 800 metri liber, 928 puncte
  3. Ahmet Mathlouti, 400 metri liber, 856 puncte
  4. Marius Radu, 100 metri liber, 845 puncte
  5. Daniel Macovei, 100 metri liber, 833 puncte
  6. Dylan Sali, 100 metri spate, 830 puncte

Katinka Hosszu și Ahmet Mathlouti au obținut titlurile de cea mai bună sportivă, respectiv cel mai bun sportiv, la Campionatele Internaționale. La secțiunea rezervată juniorilor, cea mai bună fată a fost Emilia Dumitrescu Colți, 705 puncte la 800 metri liber, iar Robert Glință a fost cel mai bun pe tabloul masculin, cu 821 de puncte, obținute la proba de 100 metri spate.

Campionatele internationale de inot_5

Susținător al performanței, Mercedes-Benz a devenit un partener constant al evenimentelor sportive, sprijinind de-a lungul timpului diverse competiţii organizate de federaţiile sportive, precum Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, Federaţia Română de Tenis şi Fundaţia Olimpică Română.

Citeşte şi

Snooker/ Stuart Bingham a detonat bomba la CM

Englezul Stuart Bingham a câştigat, luni seară, la Sheffield, Campionatul Mondial de snooker, după ce …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>