Acasa / stiri sport online / Sporturi / Gimnastica / Medalie de aur pentru Romania la gimnastica

Medalie de aur pentru Romania la gimnastica

Medalie de aur pentru Romania la gimnastica
Medalie de aur pentru Romania la gimnastica

La Campionatele Europene individuale de la Montpellier, Romania a obtinut doua medalii: una de aur, alta de argint. Performerii au fost Andreea Munteanu si Marius Berbecar.

Desi Diana Bulimar reprezenta cea mai mare speranta la o medialie, aceasta a dezamagit, clasandu-se pe 10 in finala la individual-compus. La toate cele 4 aparate a evoluat si Laura Jurca, terminand pe locul 7. Singura romanca pe care o mai aveam in concurs, Andreea Munteanu, urma sa ne reprezinte la barna si la sol.

Sportiva noastra a fost notata cu 14.366 la barna, cucerind medalia de aur. Argintul a fost luat de Rebecca Downie, din Marea Brirtanie, care a avut 14.300, bronzul fiind adjudecat de frantuzoaica Claire Martin, cu 14.200. In finala la sol, Andreea Munteanu s-a clasat pe 8.

In afara de o medalie de aur pentru Romania la gimnastica, delegatia noastra se mai intoarce acasa cu un argint. Acesta a fost cucerit de Marius Berbecar, la paralele. Este pentru prima oara dupa 28 ani cand cucerim o medalie la paralele. Berbecar a fost notat cu 15.300, fiind la egalitate perfecta cu elvetianul Christian Baumann. Celalalt reprezentant al nostru in finala de la paralele, Andrei Muntean, s-a clasat pe pozitia a cincea, obtinand nota 15.133.

Semne sunt, asadar, ca Romania va redeveni o forta in gimnastica, mai ales in cea feminina, cum am fost pana nu demult.

Citeşte şi

GIMNASTICĂ / Larisa Iordache a devenit vicecampioană mondială la individual compus!

Performanţă extraordinară pentru România la Campionatele Mondiale de gimnastică. Larisa Iordache a câştigat medalia de …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>