Acasa / stiri sport online / Auto / Moto / Marc Marquez castiga la Indianapolis

Marc Marquez castiga la Indianapolis

Marc Marquez castiga la Indianapolis
Marc Marquez castiga la Indianapolis

Prima cursa a celei de-a doua jumatati a Campionatului Mondial de Motociclism viteza, disputata la Indianapolis, a fost una extrem de incinsa. In final, campionul Marc Marquez a castigat. Este a treia victoorie consecutiva a ibericului pe circuitul american.

Cursa nu a fost insa una usoara pentru Marc, acesta fiind tinut 24 tururi din cele 27 in spatele lui Lorenzo. Sigur, si Marquez a dorit sa ramana in “plasa” adversarului sau atata timp. Cu 3 tururi inainte de final insa, Marc a profitat de o mica inexactitate a conationalului sau. Astfel, Marc Marquez castiga la Indianapolis, urmat fiind de Jorge Lorenzo. Pe ultima treapta a podiumului s-a clasat italianul Valentino Rossi, care a plecat de pe 8 pe grila. Distanta dintre acesta si Pedrosa a fost recuperata de Rossi in cateva tururi. Si aici a fost o lupta pe muchie de cutit, italianul profitand de cele mai multe ori de greselile ibericului pentru a trece pe locul al treilea. In primele tururi a celei de-a doua jumatati a cursei incepuse sa ploua incet, insa din fericire nu a fost nevoie de opriri la boxe.

Astfel, Lorenzo a mai redus distanta ce il separa de Rossi in clasamentul general, aceasta fiind de 9 puncte. Foarte probabil, titlul se va disputa intre cei doi, deoarece Marc Marquez, ocupantul pozitiei a treia in clasament, se afla la 47 puncte de Jorge Lorenzo. Pana la finalul sezonului mai sunt de disputat 8 curse. Daca Rossi va pierde titlul, acest lucru se va cauza doar rezultatelor din calificari, de foarte multe ori septuplul campion mondial fiind nevoit sa plece din grila a treia.

Citeşte şi

Se pregateste o noua mutare la Ferrari

Se pregateste o noua mutare la Ferrari?

  Dupa ce la inceputul sezonului se zvonea ca Hamilton va veni la constructorul italian, …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>