Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / liga 1 meciuri / Iordanescu despre esecuri: Nimic nu e intamplare, nu cred in accidente

Iordanescu despre esecuri: Nimic nu e intamplare, nu cred in accidente

Iordănescu

Edi Iordănescu: „Cine vorbește de accidente vorbește prostii”

Cu două eșecuri la rând, Pandurii a ajuns din nou la retrogradare. Trist, dar adevărat, acesta este obiectivul pandurilor pentru partea a doua a sezonului. În acest retur, Edi Iordănescu anunță că are două obiective, primul e legat de partea sportivă, iar al doilea de o selecție ce trebuie făcută pentru sezonul viitor. „Principalul obiectiv e să scăpăm echipa de la retrogradare, dar mai am un obiectiv. Împreună cu stafful vreau să facem selecția pentru la anul, vom fi atenți la selecție. Este construit un tip de echipă, jucători cu calitate tehnică, echipă care de mulți ani are filozofie de joc de posesie prelungită dar e puțină flexibilitate tactică. Acum trebuia să abordăm altfel jocurile, dar specificul jucătorilor este altul. Vom vedea în vară, îmi voi pune mult pe amprenta echipei din vară încolo”, spune Edi Iordănescu. Motivul pentru care tehnicianul vrea să-și pună amprenta asupra selecției este legat de limitarea echipei sale din punct de vedere tactic, însă și pentru că unii jucători par plafonați.

Hibele din joc

În acest moment, Edi Iordănescu are de remediat mai multe aspecte în jocul echipei sale. Principala este continuitatea în rezultate pozitive, ultimele două meciuri picând greu pandurilor, așa că tehnicianul susține că nu sunt întâmplătoare cele două eșecuri. „E o perioadă care nu ne place dar o acceptăm, iar cine vorbește de accidente vorbește prostii. Eu și după meciul cu Viitorul am spus că nu e accident. Nimic nu e întâmplare, nu cred în accidente. La bază sunt niște motive și fluctuațiile astea au niște motive la mijloc, dar nu le pot face public, țin de bucătăria noastră”, spune Iordănescu. Acesta a găsit și câteva aspecte negative și pe care le poate expune în public. „Am analizat mai multe lucruri, și se vede pe parametrii fizici că echipa a acumulat oboseală. A contat că în 21 de zile am jucat 5 jocuri, asta înseamnă ritm de cupe europene și am dovedit că nu putem să-l ducem. Nu am putut ține ritmul, nu am avut claritate, agresivitate și asta din lipsa prospețimii. Nu am mai câștigat duelurile”, spune Edi Iordănescu. Tehnicianul merge mai departe și spune că alta va fi reacția echipei lui în partidele viitoare. „Este o perioadă foarte importantă. Este această perioadă pe care trebuie să o gestionăm bine și la meciul cu Petrolul să avem prospețimea și forța de joc pe care am arătat-o în meciurile din debut. Este o problemă care mă apasă la fazele fixe. Stăm prost, până acum stăteam bine că nu primeam, acum am și primit gol. La singura minge din careul nostru au dat gol. Nu ne înspăimântă, nu e grav, dar grav e că nu marcăm din faze fixe în ciuda taliei. Încercăm să facem antrenamente care să se concentreze pe faze fixe. Am avut multe faze fixe în primele 30 minute”, spune antrenorul pandurilor.

Antrenamente dure

În aceste zile, Edi Iordănescu i-a pus pe jucători serios la muncă, în special la partea fizică. „Ne prind bine aceste antrenamente. Am revenit de unde am plecat. Am avut un start bun, dar la ultimele două jocuri am avut niște probleme, dar în această perioadă trebuie să le rezolvăm. Mai este timp până la meciul cu Petrolul. Trebuie să fim la fel de pregătiți așa cum am fost cu Dinamo și Steaua. Pe noi ne avantajează echipele care ies la joc. Cu Craiova sau Mediaș am avut probleme. Avem o exprimare mai bună pe teren contra echipelor care nu refuză fotbalul”, a mai spus Iordănescu junior.

Au meci la Vâlcea

Sâmbătă de la ora 11.30, Pandurii va susține un meci amical la Râmnicu Vâlcea împotriva echipei de Liga a 2-a, CSM. În acest test, Edi Iordănescu are de gând să le dea tuturor jucătorilor minute egale, toată lumea să joace pentru a avea ritm de joc. Mai mult, tehnicianul este chiar tentat să efectueze ceva schimbări în echipă, și asta după ce în ultimele două partide Pandurii a cedat de fiecare dată, așa că Iordănescu trebuie să caute soluții mai bune.


Impact in Gorj

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>