Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / liga 1 meciuri / Ionuţ Covrig, portarul care a luat ultimele goluri de la Mutu în România: ”Era sculă, eu eram găozar!”

Ionuţ Covrig, portarul care a luat ultimele goluri de la Mutu în România: ”Era sculă, eu eram găozar!”

Adrian Mutu revine, cu Petrolul Ploieşti, în Liga I, duminică (ora 20.30, Digi Sport), în meciul din deplasare, din etapa a 20-a, cu FC Braşov. Lucian Ionuţ Covrig este portarul care a încasat ultimele goluri înscrise de Adi Mutu în România, acum 14 ani, înainte să plece la Inter Milano. 

Ionuţ Covrig avea doar 23 de ani în noiembrie 1999, când s-a disputat meciul de campionat Dinamo – Farul 4-0 (Mutu a reușit o dublă, ambele goluri fiind înscrise din penalty). ”Eram un puşti găozar!”, glumeşte cel poreclit ”Uţu”, care-l avea concurent între buturi, la gruparea ”marinarilor”, pe Alexandru Iliuciuc.

Ionuţ Covrig (stânga, aici alături de un prieten) a fost titular în Dinamo – Farul 4-0

”Mutu a executat ambele penalty-uri în dreapta mea. N-am avut nicio şansă. Ce mai este de spus despre Mutu? Era <sculă> de fotbalist! Partida n-a fost blat, fiindcă Dinamo avea trupă tare atunci, dar nici n-a fost supărare prea mare în tabăra noastră. Meciul a fost urmat de şpriţ şi de caterincă! Cu Mutu n-am avut treabă pe teren, am avut doar un clinci cu Marius Niculae, ne-am ciomăgit un pic!”, îşi aminteşte nemţeanul.

După ce a renunţat la fotbal, acum 3 ani, retrâgându-se de la Olimpia Rm. Sărat, Covrig a mai activat, pentru puţin timp, în fenomen, ca ”secund” la Cetatea Tg. Neamţ (Liga a III-a), apoi a trecut la munca de jos: a cărat mobilă, a lucrat în construcţii şi a vopsit maşini în Italia. Acum, Covrig este șomer, dar s-a „băgat” la minifotbal.

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>