Acasa / stiri sport online / Sporturi / Altele / Inca o medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene

Inca o medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene

Inca o medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene
Inca o medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene

In antepenultima zi in care mai avem reprezentanti la Jocurile Olimpice Europene ne puneam foarte mari sperante in judo, mai ales in cel feminin.

Si, intr-adevar, nu am fost dezamagiti, Romania cucerind inca o medalie de aur la Jocurile Olimpice Europene. Performera a fost Andreea Chitu, la 52 kg, care a trecut de 3 adversare in drumul spre finala. De israelianca Roni Schwartz si nemtoaica Mareen Kraek a trecut prin ippon, in vreme ce de italianca Odette Giuffrida a trecut prin yuko. Pentru cei nefamiliarizati cu acesti termeni, sa spunem ca procedeul ippon este echivalentul knock-outului in box, in vreme ce la yuko partida se duce pana la capat, castigand cine are mai putine cartonase galbene la sfarsit.

In finala, Andreea Chitu s-a impus in fata frantuzoaicei Annabelle Euranie prin yuko. Frantuzoaica a luat 3 cartonase galbane, fata de doua ale lui Chitu. Cele doua au fost luate insa intentionat de romanca in ultimele secunde, ca urmare a evitarii luptei.

Sperante mari aveam si de la Corina Caprioriu, favorita numarul 2 la 57 kg, aceasta pierzand insa atat in sferturi de finala, cat si in recalificari. Cum la baschetul 3X3 am fost eliminati in optimi atat la masculin, cat si la feminin, singurele sperante la medalii le mai avem la scrima, sport ce va avea loc maine dimineata. O data cu acest aur, Romania a urcat pe locul 19 in clasamentul pe medalii.

 

Citeşte şi

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Aventura sportivilor romani la Jocurile Olimpice Europene de la Baku s-a incheiat, rezultatele fiind, trebuie …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>