Acasa / Sport / Exclusiv / Gică Hagi împlinește astăzi vârsta de 50 de ani

Gică Hagi împlinește astăzi vârsta de 50 de ani

Gică Hagi împlinește astăzi vârsta de 50 de ani. Ziua îl găsește pe cel mai de succes fotbalist român din toate timpurile în Turcia, unde se află cu echipa pe care o patronează și pe care o antrenează.

Soția încă mă iubește”, a transmis ”Regele”, care are doi copii, Kira (!8 ani) și Ianis (16 ani), dar și alte câteva sute de persoane în îngrijire, la Academie.

Hagi s-a născut la Săcele, la 15 kilometri de Constanța, într-o familie de machedoni, mama Kirața și tatăl Iancu. O dezvăluire apărută recent susține că Gică s-a fi născut pe 4 februarie 1065, dar nașterea a fost consemnată oficial abia a doua zi.

”S-a născut în placentă. Se spune că acei copiii care se nasc astfel au noroc de bani”, a fost prezicerea moașei, conform cărții ”Hagi”, scrisă de jurnalistul Grigore Cartianu.

Carte de vizită Gheorghe Hagi
Data şi locul naşterii: 5 februarie 1965 (Săcele, Constanţa)
Înălţime: 1, 74 m
Echipe la care a jucat:
1982-1983 Farul (20 meciuri / 10 goluri), 1983-1986 Sportul Studenţesc (107 meciuri / 65 goluri), 1987-1990 Steaua (97 meciuri / 76 goluri), 1990-1992 Real Madrid (63 meciuri / 20 goluri), 1992-1994 Brescia (61 meciuri / 28 goluri), 1994-1996 Barcelona (35 meciuri / 9 goluri), 1996-2001 Galatasaray (132 meciuri / 59 goluri)
Palmares ca jucător:
Steaua:
3 campionate ale României (1986-87, 1987-88, 1988-89)
2 Cupe ale României (1986-87, 1988-89)
Supercupa Europei (1987)
Real Madrid
Supercupa Spaniei (1990)
Barcelona
Supercupa Spaniei (1994)
Galatasaray
4 campionate ale Turciei (1997-97, 1997-98, 1998-99, 1999-2000)
2 cupe ale Turciei (1998-99, 1999-2000)
Supercupa Turciei (1996, 1997)
Cupa UEFA (1999-2000)
Supercupa Europei (2000)
Individual
Golgheterul Diviziei A (1985, 1986)
Golgheterul Cupei Campionilor Europeni (1988) – *4 goluri, la fel ca aţi şase fotbalişti
Fotbalistul român al anului (1985, 1987, 1993, 1994, 1997, 1999, 2000)
A făcut parte din echipa Campionatului Mondial din 1994
Face parte din top 100 al FIFA din istorie
Echipa naţională:
1983-2000 România 125 meciuri (35 goluri); a fost prezent cu naționala la CM 1990, 1994 și 1998 și la CE 1996 și 2000.

Cariera de antrenor:
naţionala România (2001), Bursaspor (2003), Galatasaray (2004-2005), FC Timişoara (2005-2006), Steaua (2007), Galatasaray (2010-2011), Viitorul (2013)
Palmares ca antrenor:
Cupa Turciei (2005)

Citeşte şi

Liga 1 va incepe in forta/ PROGRAMUL Ligii I, ediţia 2015/2016

Noul sezon competitional debuteaza pe 11 iulie, iar in prima luna avem trei etape. Luna …