Acasa / stiri sport online / Exclusiv / Generația de Aur se adună astăzi fără ”trădătorul” Anghel Iordănescu! Lista cu ceilalți excluși

Generația de Aur se adună astăzi fără ”trădătorul” Anghel Iordănescu! Lista cu ceilalți excluși

Generația de Aur, dezbinată la 20 de ani de la marea performanță din 1994, de la Cupa Mondială din SUA, atingerea sferturilor de finală, se adună astăzi, la deschiderea oficială a firmei de management ”Best Business Sport”, pe care și-o ”lansează la apă” Mircea Sandu, Daniel Prodan și Dumitru Mihalache, tustrei foști angajați ai Federației Române de Fotbal forțați să plece de la ”Casa Fotbalului”, după ce Răzvan Burleanu a câștigat alegerile de pe 5 martie, profitând de arestarea lui Gică Popescu, cu o zi înainte.

Deschiderea este la concurență cu un alt eveniment. FRF organizează tot astăzi, de la ora 11.00, o gală la care sunt invitați componenții generației care a dus România la Campionatul European din 1984 și alte personalități ale fotbalului românesc.

Conform frf.ro, la împlinirea a 30 de ani de la o calificare istorică, FRF organizează o festivitate specială în cadrul căreia vor fi premiați toți cei care au contribuit la performanța ”tricolorilor”, prezența la EURO ’84, turneu găzduit de Franța. Asta în condițiile în care federația n-a marcat în niciun fel locul 5 ocupat la Cupa Mondială din 1994! Dar premiază o calificare un turneu final continental!

Lupescu, Prunea, Vlădoiu, Belodedici și Moldovan, neconvocați!

Pe lista invitaților de la evenimentul programat să înceapă la ora 11.00 se regăsesc nume grele ale fotbalului românesc. Au confirmat participarea Gică Hagi, Bogdan Stelea, Gică Mihali, Gabi Balint, Ilie Dumitrescu, Cristi Chivu, Costel Gâlcă, Florin Răducioiu și Basarab Panduru. Nu și Anghel Iordănescu, liderul Generației de Aur, care n-a fost ”convocat” de către proprietarii firmei!!! Generalul nu este înghițit de către liderii celei mai de succes echipe naționale a României, deoarece a trădat precum ultimul soldat, fără scrupule, atunci când trecut în barca noilor conducători de la FRF, deși îi făcuse campanie electorală lui Gică Popescu, fostul său elev!

Nici Florin Prunea și Ionuț Lupescu nu au fost chemați la lansare, deoarece au făcut parte din gașca anti-Popescu, iar după ce au trecut în tabăra lui Mircea Sandu au trădat! De asemenea, nici Viorel  Moldovan, antrenor secund la echipa națională, n-a fost invitat. Bistrițeanul nu l-a înghițit niciodată pe Popescu, iar în momentul arestării acestuia a afirmat senin, fără regrete: ”Fiecare doarme cum își așterne!!!”, iar asta l-a înfuriat la culme pe Gică Hagi.

De asemenea, au fost uitați intenționat federalii Jean Vlădoiu și Miodrag Belodedici, cei care au preferat să-l slujească pe moldoveanul ajuns conjunctural pe jilțul de la ”Casa Fotbalului”, uitând de cei alături de care au împărțit vestiarul naționalei. 

Tata Puiu, sărit a doua oară din schemă

Nu este prima oară când Iordănescu este ”sărit” din schemă. Tata Puiu a fost ocolit și de la ”convocarea” de pe 9 octombrie, când Gică Hagi i-a făcut o surpriză de proporții cumnatului său: i-a adunat pe foștii colegi de generație și i-a dus la Penitenciarul Rahova, unde l-au sărbătorit pe oltean. În ziua respectivă, ”Baciul” a împlinit vârsta de 47 de ani.

Generalul trădător al Generației de Aur, ghidonat în tot ceea ce face de către Gabi Oprea, are însă parte de alte bucurii: revenit pe banca tricolorilor, a obținut două victorii cu 2-0 (cu Irlanda de Nord – meci oficial și cu Danemarca – joc amical), iar pe 1 decembrie, de Ziua Națională, a fost înaintat la gradul de general cu trei stele (în rezervă). Mutarea a fost anunțată în exclusivitate, cu o zi înaintea publicării decretului pe site-ul președinției României, de site-ul Sport24h.ro.

Firmă pentru licențe și pentru transferuri

”Nașul” revine puternic în actualitate prin intermediul acestei firme de management sportiv, care va derula diverse activități. Una va fi aceea de a întocmi dosare pentru echipele care doresc să obțină licența fără de care nu se pot înscrie în campionat. De asemenea, firma va intermedia transferuri, fiindcă din 2015, FIFA va desființa licențele de impresar, iar tranzacțiile de jucători pot fi operate de către avocați. De asemenea, firma se va ocupa cu organizarea de meciuri și de turnee, dar și consultanță juridică pentru cei care merg la TAS.

Firma are și un site, bbsport.eu. La antrenorii reprezentați apar nume precum Victor Pițurcă, Costel Gâlcă și Emil Săndoi! La fotbaliști apr nume precum Andrei Cristea, MIhai Dina, Daniel Pancu și Costin Curelea.

“Vrem să expunem cluburilor situațiile de organizare a unei societăți comerciale, să întocmim, dacă vor să facă contract cu noi, dosare de licențiere, o să avem și un departament de transferuri de jucători…

După congresul FIFA din aprilie-mai, anul viiitor, nu vor mai fi agenți, ci numai avocații vor putea să semneze. Noi avem o echipă de avocați, deci asta ar fi unul dintre departamente”, a dezvaluit Mircea Sandu, pentru Dolce Sport.

De menționat că activitatea de impresar i-a băgat în pușcărie pe frații Becali, Ioan și Victor, dar și pe Gică Popescu. Transferurile i-au mai aruncat după gratii pe conducătorii de cluburi George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gigi Nețoiu și pe Mihai Stoica, cu toții legați în ”Dosarul Transferurilor”.

 

Citeşte şi

Liga 1 va incepe in forta/ PROGRAMUL Ligii I, ediţia 2015/2016

Noul sezon competitional debuteaza pe 11 iulie, iar in prima luna avem trei etape. Luna …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>