Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / Fotbalul mic / Finantele din Vaslui l-au bagat pe Porumboiu in “insolventa”!

Finantele din Vaslui l-au bagat pe Porumboiu in “insolventa”!

Mai multe proprietăţi ale grupului de firme deţinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu – un popas turistic, un restaurant, o pădure şi un teren agricol – sunt scoase la licitaţie de Finanţele Publice Vaslui, din cauza nerespectării unui grafic de eşalonare la plată a datoriilor uneia dintre firme.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui a scos la licitaţie, pentru 26 aprilie, mai multe proprietăţi ale omului de afaceri Adrian Porumboiu, bunuri imobile care au fost puse sub sechestru odată cu stabilirea unui grafic de eşalonare la plată a unor datorii la bugetul de stat ale societăţii Comguard SA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul ANAF, este scos la licitaţie Popasul Turistic “Dobrina”, la preţul de 543.457 lei. Situat la ieşirea din municipiul Huşi, acesta cuprinde, printre altele, zece căsuţe pentru cazare, bar şi o pistă de popice. De asemenea, AJFP doreşte să vândă restaurantul “Brodoc”, situat la câţiva kilometri de municipiul Vaslui, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 100.728 de lei.

Celelalte două bunuri imobile scoase la licitaţie sunt 7.500 de metri pătraţi de pădure în extravilanul localităţii Bârnova, judeţul Iaşi, la un preţ de 645.858 de lei, şi 4.603 de metri pătraţi de teren agricol al fermei Urlaţi, evaluat la 245.002 lei.

Reprezentanţii AJFP Vaslui au refuzat să furnizeze informaţii cu privire la suma datorată la bugetul de stat de societatea Comguard SA Vaslui, pe motiv că acestea “constituie secret fiscal”.

Potrivit anunţului de licitaţie, administratorul societăţii cu activitate în domeniul pazei şi protecţiei a semnat, în luna decembrie 2014, un grafic de eşalonare a datoriilor, care însă nu a fost respectat. Suma totală a bunurilor scoase la licitaţie, aşa cum au fost evaluate de un expert imobiliar, se ridică la 1,5 milioane de lei.

La o altă licitaţie, din luna februarie, mai multe utilaje agricole aparţinând societăţilor patronate de Adrian Porumboiu au fost vândute prin licitaţie de AJFP Vaslui, tot pentru nerespectarea unui grafic de eşalonare la plată pentru firma Comprest, cu activitate în domeniul transportului şi construcţiilor.

Firma Comguard are ca activitate protecţia şi paza de obiective şi face parte din grupul de firme Racova-Com-Agro-Pan, deţinut de omul de afaceri Adrian Porumboiu. De altfel, bunurile scoase la licitaţie aparţin societăţilor Racova SA, firmă de turism, şi Comcereal, cu activitate în domeniul agricol, respectiv cultivarea şi comercializarea de cereale.

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>