Acasa / stiri sport online / Auto / Moto / Auto / Ferrari a castigat cel mai mult in 2014

Ferrari a castigat cel mai mult in 2014

Ferrari a castigat cel mai mult in 2014
Ferrari a castigat cel mai mult in 2014

Desi a terminat abia pe 4 in clasamentul constructorilor, Ferrari a castigat cel mai mult in 2014, intr-un clasament prezentat de autosport.com.

La sfarsitul fiecarui sezon de Formula 1, o echipa de management colecteaza castigurile din 3 parti: taxa de gazduire a unui Mare Premiu, drepturile de televizare si alte surse, cum ar fi sponsorizarile. Dupa aceea, imparte 65% celor 10 echipe. 50% din venituri sunt impartite in conformitate cu clasamentul constructorilor, in vreme ce 15% sunt impartite intre Ferrari, Red Bull, Williams, McLaren si Williams. In 2014, Ferrari a primit 67 milioane dolari pentru ca a terminat pe 4 in clasamentul constructorilor si alte 97 milioane dolari din plati “premium”. Aceste plati “premium” au fost stabilite de cele 5 echipe mari din Formula 1 in 2012.

Asadar, dupa Ferarri, care a strans 164 milioane $, a urmat Red Bull Racing, cu 8 milioane $ mai putin, urmata de castigatoarea titlului la constructori, Mercedes, cu 126 milioane $. Celelalte doua echipe care au beneficiat de platile “premium” au fost McLaren si Williams, cu un total de 98 milioane $, respectiv 83 milioane $. Force India s-a clasat pe 6, cu un venit de 60 milioane $, urmata de STR, Lotus, Marussia si Sauber.

Sa spunem ca McLaren s-a clasat doar de doua ori pe podium sezonul trecut, in vreme ce Williams a strans noua podiumuri. Cu toate astea, McLaren s-a clasat mai sus decat Williams.

 

Citeşte şi

A decedat un pilot de Formula 1

A decedat un pilot de Formula 1

Daca Michael Schumacher a stat ceva mai mult de noua luni in coma, dupa accidentul …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>