Acasa / stiri sport online / Exclusiv / EXCLUSIV. Ioan Andone: „Dacă Gruia Stoica vine acum la Rapid, mă bag și eu imediat!”

EXCLUSIV. Ioan Andone: „Dacă Gruia Stoica vine acum la Rapid, mă bag și eu imediat!”

Ioan Andone (53 de ani) este omul acestor zile în fotbalul românesc. Antrenorul care are în palmares titluri cu Dinamo și cu CFR Cluj este șomer, dar nu stă degeaba, fiind pionul principal în negocierile privind vânzarea Rapidului, tranzacție care se poate finalizat în următoarele zile. Deși n-are de muncă, „Ando” este mereu pe fugă. Nu-i ajunge timpul, iar un interviu față-n față cu el se poate face doar după o săptămână de tratative. Fostul internațional aleargă când pentru a-și pune implanturi dentare, când la discuțiile Copos-Stoica, iar mai nou a fost băgat în sperieți de situația bancară din Cipru, motiv pentru care este preocupat să-și asigure economiile strânse de pe vremea când activa la Omonia Nicosia. În timpul unei discuții de o jumătate de oră cu Sport24h.ro, „Fălcosului” i-a sunat de câteva ori telefonul, iar mesajele nu i-au dat pace.

Sport24h.ro: Ando, ești mai greu de prins decât atunci când erai antrenor. Cum este cu vânzarea Rapidului?
Ioan Andone: George Copos m-a rugat să-l pun în legătură cu cineva care este dispus să preia Rapidul. I-am oferit varianta Gruia Stoica, un om de afaceri serios, cu investiții în zona feroviară. Omul are 9.000 de angajați. Directorul general de la firma lui Gruia este hunedorean de-al meu, a fost coleg în liceu cu soția mea. Poate nu știți, dar Stoica sunt doi frați: Gruia și Vasile. Este o situație ca la Dinamo (n.r. – unde Ionuț Negoiță a prelua frâiele, iar Robert stă în umbră).

De unde îl cunoști pe Gruia Stoica?
Îl știu de 15 ani. De unde? Eu cunosc multă lume (râde). Gruia Stoica venea și în trecut la meciuri… Mereu îmi spunea să mergem împreună la partidele din Liga Campionilor. Iar acum am vrut să ajut Rapidul.

Copos chiar vinde Rapidul, de această dată?
Este decis 150 la sută să vândă! Am asistat la negocieri și știu despre ce vorbesc. Dar vrea să lase Rapidul pe mâini bune.

Când trebuie să se dea Gruia Stoica răspunsul final?
În aceste zile, fiindcă Rapid trebuie să obțină licența pentru Liga I. Dacă nu, poate ajunge în divizia a treia! Sunt datorii de 600.000 de euro, nu este o sumă chiar foarte mare, dar creanțele atârnă greu.

Înseamnă că devii antrenorul Rapidului?
Eu am 2-3 oferte din afară, din lumea arabă. Dar dacă Gruia Stoica vine acum la Rapid, mă bag și eu imediat! Altfel, discutăm la vară. Iar la vară, mai mult ca sigur că voi merge în străinătate. Cu investiții de 2,5 milioane de euro pe sezon, eu garantez că Rapid se va bate la titlu în doi ani și ajunge în Liga Campionilor!

Va rămâne Marian Rada?
Eu voi fi manager. Cu Rada m-am înțeles bine în trecut. Am vrut să-l iau „secundul” meu la Rapid, când am venit la echipă, dar m-a refuzat. A preferat să rămână la echipa a doua. N-am înțeles de ce!

Rada ți-a dat, recent, „una caldă”, cum se spune…
(Nedumerit) Nu știu ce-a zis…

A spus că ai fost printre puținii antrenori de la Rapid care se interesa de situația fotbaliștilor de la echipa a doua…
Așa era, îmi plăcea să merg la meciurile lor, să văd tineri pe care să-i promovez. Iar Rada se interesa de situația de la prima echipă, îmi cerea jucători pentru Rapid II. Omul ăsta e disperat după Rapid!

 

 

 

Citeşte şi

Liga 1 va incepe in forta/ PROGRAMUL Ligii I, ediţia 2015/2016

Noul sezon competitional debuteaza pe 11 iulie, iar in prima luna avem trei etape. Luna …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>