Euro 2016 – finala | Fernando Santos: Portugalia trebuie să câștige!

0
9
Euro 2016 - finala | Fernando Santos: Portugalia trebuie să câștige!

Euro 2016 – finala | Fernando Santos: Portugalia trebuie să câștige!
Euro 2016 - finala | Fernando Santos: Portugalia trebuie să câștige!


Franta şi Portugalia vor juca duminică, de la ora 22:00, pe “Stade de France”, finala Campionatului European de fotbal 2016. Sport24H îţi prezintă mai jos declaraţiile de la conferinţa de presă.

Didier Deschamps:Este un moment excepțional, privilegiat, o șansă unică, deoarece este un titlu în joc. Este un lucru diferit să te afli pe bancă, deoarece cel mai frumos loc este pe teren. Pe bancă ai acea frustrare de nu participa la joc, însă eu nu aș mai putea oricum. Dar sunt bine, nu am presiune, nu am stres, ci adrenalină, este un lucru pozitiv. Este al șaptelea meci al nostru la acest turneu, însă contextul este unul special. Avem o finală de jucat și sunt convins că jucătorii vor juca până la capăt. Când am acceptat să devin selecționer, nu a fost doar pentru a disputa meciuri și a participa la turnee. Acest lucru are consecințe pentru viitor și pentru jucători, de asemenea. Să câștigi titluri este mereu dificil, iar cu o echipă națională este și mai complicat. Va trebui să profităm de această oportunitate fără să ne gândim la ce va urma, însă jucătorii sunt conștienți de acest privilegiu, de a juca titlul de campioni ai Europei, la noi la Paris. Am avut doi ani de meciuri amicale. Nu le-am câștigat pe toate, însă am făcut în așa fel încât să păstrăm această stare de spirit. Să joci la Euro este fabulos, deoarece în sportul de înalt nivel și competiția înseamnă să câștigi. Nu este nimic mai frumos decât să câștigi și trebuie să faci totul pentru a realiza asta. Această echipă a Portugaliei are multe calități și nu a ajuns până aici din întâmplare. Are experiență, este bine organizată, posedă un triunghi defensiv solid și contează enorm pe duo-ul din atac Cristiano Ronaldo-Nani“.

Bacary Sagna:Îl știm pe Cristiano Ronaldo, este unul dintre cei mai buni jucători din lume, dacă nu chiar cel mai bun, a tras serios pentru a ajunge unde este. Pentru mine, Antoine Griezmann este însă acolo sus, la același nivel cu Ronaldo și Messi. Este ca o răzbunare pentru el, după ce academiile din Franța nu l-au considerat suficient de bun“.

Fernando Santos:Dacă Portugalia va câștiga fără să merite, mă voi întoarce acasă foarte mulțumit. Tot aud că Portugalia nu joacă bine și nu ar trebui să fie în finală. Însă este o diferență între ceea ce gândesc unii oameni și situația reală. Portugalia este în finală, iar aceasta este finala Euro. Franța joacă la ea acasă și este normal să fie favorită, însă Portugalia trebuie să câștige! Am spus mereu că Portugalia este candidată la titlu, dar după părerea mea au fost trei favorite: campioana Europei, campioana lumii și Franța, care joacă pe teren propriu“.

Pepe:Sunt apt de joc și mă simt bine. Astăzi am avut posibilitatea să mă antrenez și să mă pregătesc pentru jocul de mâine, iar acum sunt la dispoziția antrenorului pentru finală. “Este o partidă pentru a intra în istorie și pentru a putea oferi o bucurie portughezilor. Vor juca 11 milioane de portughezi și vor fi 11, probabil 14 jucători cu o dorință uriașă de a putea face istorie“.

Cristiano Ronaldo:Franţa este favorita finalei, dar cred că Portugalia va câştiga trofeul. Pentru mine ar însemna enorm. Am visat din totdeauna să câştig un trofeu cu naţionala ţării mele. La nivel individual şi alături de o echipă de club am câştigat tot ce era de câştigat în fotbal, astfel că ar fi ceva extrem de important să pot să îmi trec în palmares şi un titlu cu prima reprezentativă. Cred că e posibil şi de aceeaşi părere sunt şi colegii mei, dar şi toată suflarea portugheză. Trebuie să gândim pozitiv. Sunt de părere că duminică Portugalia va câştiga primul ei trofeu major. Am început competiţia destul de ezitant. Rezultatele partidelor din faza grupelor nu au fost cele pe care ni le-am dorit. Până la urmă am reuşit să ajungem în finală şi bineînţeles că meritul aparţine atât jucătorilor cât şi celor din staff. Cred că toţi merită felicitaţi. Franţa are o echipă excelentă cu un antrenor foarte bun şi a făcut un turneu foarte bun până în acest moment. Cred că merită să fie în finală şi acelaşi lucru se poate spune şi despre formaţia noastră“.


Euro 2016 - finala | Fernando Santos: Portugalia trebuie să câștige!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*