Acasa / stiri sport online / Baschet / Energia Rovinari a câştigat primul meci din sferturi

Energia Rovinari a câştigat primul meci din sferturi

Energia Rovinari s-a impus cu 84-60 în faţa echipei Le Mans în cadrul primului meci al sfertului de finală din EuroChallenge, iar al doilea meci va avea loc joi în Franţa

Potrivit ultimelor ştiri preluate de pe site-ul unui cunoscut site de stiri si pariuri sportive, marţi de la ora 19:00, Energia Rovinari a primit vizita francezilor de la Le Mans în cadrul primului meci din sferturile de finală din EuroChallenge. În a 2-a fază a grupelor, echipa gorjeană a jucat foarte bine şi a terminat pe primul loc în grupa I cu un total de 10 puncte. Din această grupă a mai facut parte Brindisi, Astana şi Okapi Aalstar. Doar două meciuri a pierdut Energia Rovinari, însă rezultatul din ultima etapă nu a mai contat.

De cealaltă parte Le Mans s-a clasat pe locul 2 în grupa J cu 10 puncte. A fost la egalitate de puncte cu Nanteree, dar a marcat mai puţine puncte. Chiar dacă românii au evoluat pe teren prorpiu şi au terminat pe primul loc în a doua fază a grupelor, ei nu au fost consideraţi favoriţi în acest prim meci. Dar asta nu a contat pentru echipa gorjeană care a început foarte bine partida şi a condus cu 13-0 la jumătatea primului sfert. Românii au continuat să joace foarte bine până la finalul acestui sfert şi astfel l-au câştigat cu 25-10.

Prestaţia foarte bună a Energiei Rovinari a continuat şi în sfertul doi pe care l-a câştigat într-o manieră şi mai categorică. Scorul a fost 31-9 şi astfel la jumătatea meciului echipa gorjeană avea un avans de 37 de puncte. După pauză românii au început să se relaxeze, iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de scor. În sfertul trei francezii au câştigat foarte uşor cu 25-14, dar încă diferenţa era foarte mare. Şi în ultimul sfert tot Le Manss-a impus, dar a fost un sfert echilibrat şi diferenţa a fost de doar 2 puncte, scor 16-14. Astfel la finalul partidei Energia Rovinari a câştigat cu 84-60. Cel mai bun marcator al acestei partide a fost Nemanja Milosevic de la echipa gazdă, acesta reuşind un total de 23 de puncte în cele 31 de minute în care a jucat. De cealaltă parte pentru francezi Rodrigue Beaubois a înscris 15 puncte.

În urma acestei victorii de pe teren propriu, Energia Rovinari este favorită la calificarea în Final Four-ul din EuroChallenge. Meciul numărul doi al sfertului de finală cu Le Mansva avea loc joi în Franţa. Daca românii vor câştiga şi acel meci atunci vor fi calificaţi în Final Four, însă dacă vor câştiga francezii atunci va fi nevoie şi de al treilea meci din acest duel. Acest meci decisiv ar urma să se desfăşoare în 17 martie la Târgu Jiu. Pentru echipa gorjeană ar fi excelent dacă ar câştiga în Franţa pentru că altfel vor avea un program mai încărcat. În weekend Energia Rovinari ar urma să joace pe teren propriu cu U-Banca Transilvania în Liga Naţională de baschet masculin. Orice meci este foarte important pentru echipa gorjeană care în acest moment ocupă ultimul loc care duce în play-off. Dar forma e una foarte bună pentru Energia Rovinari care în ultimele zece meciuri are 8 victorii şi 2 înfrângeri.

Citeşte şi

Ponturi fotbal Stoke City-Manchester City-Premier League 12.03.2018

Runda cu numărul 30 din Premier League se încheie în seara aceasta după ora 22:00 …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>