Acasa / stiri sport online / Revista presei / Elena Udrea îl trage pe Țiriac la DNA!

Elena Udrea îl trage pe Țiriac la DNA!

Elena Udrea (41 de ani) a fost ridicată de poliţişti chiar din locuinţa închiriată în complexul rezidenţial deţinut de magnatul Ion Ţiriac (75 de ani), fostul jucător și manager de tenis. Legăturile dintre cei doi sunt extrem de strânse, conform celor de la bursa.ro.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări în cazul plângerii formulate împotriva Elenei Udrea privind folosirea fondurilor europene pentru construcţia clubului “Stejarii”, potrivit datelor furnizate ziarului BURSA, de către biroul de presă al instituţiei.

“Stejarii Country Club”, dezvoltat de Ion Ţiriac, se află în imediata apropiere a complexului rezidenţial de lux “Stejarii”, construit de omul de afaceri în zona pădurii Băneasa din Capitală. Clubul reprezintă o investiţie de circa 18 milioane de euro, din care aproximativ 8 milioane de euro provin din fonduri europene.

Finanţarea europeană a fost acordată printr-un contract semnat în 2011 între Ministerul Dezvoltării, condus de doamna Udrea, şi Medusa Hotel International SRL. Durata contractului a fost de 27 de luni, cu data finalizării pe 27 decembrie 2013. Clubul a fost deschis în urmă cu aproximativ un an de zile.

Complexul rezidenţial Stejarii este localizat în nordul Capitalei, în mijlocul unei păduri de stejari protejate, de 200 ha. Ansamblul de lux integrează 8 clădiri cu un regim de înălţime subsol, parter şi patru etaje, cu un total de 285 de apartamente, având 2 până la 7 camere. Apartamentele au suprafeţe cuprinse între 108 şi 604 mp, incluzând terasele vaste, şi beneficiază de boxe proprii. 

Ion Ţiriac a declarat, după reţinerea Elenei Udrea şi valul recent de arestări operat de DNA şi DIICOT: “În primul rând, pe mine m-ar interesa să iau banii înapoi pe care i-au delapidat – statul şi pe mine, plătitor de taxe… asta, cu amenda la amendă la amendă, şi pe urmă vedem noi despre ce e vorba, pentru că, altfel, trebuie să plătesc şi puşcăria. Mie nu îmi trebuie circul ăsta, să iei oamenii cu mascaţii de acasă. Suntem într-o ţară democratică, nu la revoluţia franceză. A făcut rău, să plătească”.

Despre Elena Udrea şi Ion Ţiric, ediţia germană a publicaţiei Huffington Post a scris, pe 25 octombrie, că ar fi implicaţi în dosarele Microsoft şi EADS. Publicaţia a notat că, sub umbrela EADS, Elena Udrea, mai mulţi demnitari europeni, dar şi oamenii de afaceri Ion Ţiriac şi Klaus Mangold ar fi primit mită în valoare de peste 60 de milioane de euro. 

Citeşte şi

Pele se recupereaza dupa operatie

Pele se recupereaza dupa operatie

Fostul mare jucator brazilian, Pele, a fost operat zilele trecute de prostata intr-un spital din …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>