Acasa / stiri sport online / Sporturi / Golf / Cupa Academiei de Golf Demis Papillon, câştigată de românul Bruno Negoiţă. Balakov a terminat pe 9

Cupa Academiei de Golf Demis Papillon, câştigată de românul Bruno Negoiţă. Balakov a terminat pe 9

100 de jucători din 12 țări și-au disputat Cupa Academiei de Golf Demis Papillon 2013. Cupa a fost câştigată de românul Bruno Negoiță după un traseu spectaculos de 6 cupe playoff cu Yang Seung Gwan.

Turneul de anul acesta, aflat la a cincea ediție, a atras jucători renumiți din întreaga lume, printre care Krasimir Balakov (locul 3)  și Dinu Pescariu (locul 9).

Trofeele Academia de Golf Demi Papillon FOTO: demigolf.ro

Balcic, 27 august 2013 – Cupa Academiei de Golf Demis Papillon, unul dinte cele mai mari turnee de golf din Europa Centrală și de Sud Est, a atras 100 de jucători amatori din 12 țări din Asia, America și Europa la cea de-a cincea ediție organizată, în acest week-end, la Lighthouse Golf&Resort. După ce, în anii trecuți, cupa a fost revendicată și de jucători din străinătate, anul acesta a revenit României în urma celei mai spectaculoase întreceri pentru stabilirea câștigătorului: Bruno Negoiță l-a învins pe coreanul Yang Seung Gwan după un parcus dramatic de 6 cupe playoff, în care românul și-a rupt crosa driver.

Turneul de anul acesta a fost impresionant nu doar prin spectacolul oferit de cei doi jucători în finală, ci mai ales prin prezența a peste 100 de jucători foarte buni din întreaga regiune și din țări ca Mexic sau Coreea de Sud. Sunt mândru că turneul Academiei a ajuns la un nivel comparabil cu cele mai mari turnee din Europa de Est și ce s-a întâmplat anul acesta mă face încrezător în dezvoltarea și profesionalizarea golfului românesc” declară Demis Papillon, fondatorul academiei.

Demi Papillon, şeful Academiei FOTO: www.demigolf.ro

Nicolas Papillon a câştigat la juniori

Ediția de anul acesta a fost  împărțită pe trei divizii valorice pentru seniori şi a inclus și o divizie pentru începători şi una pentru juniori. Divizia de juniori a strâns 11 jucători cu vârste până în 12 ani și a fost câștigată de Nicolas Papillon (8 ani), fiul fondatorului academiei.

Nicolas Papillon, premiat de tatăl său FOTO: www.demigolf.ro


Numărul participanţilor la competiţie a crescut de la 30, în 2009, până la 100 la în acest an, reprezentând 12 ţări, precum: România, Anglia, Rusia, Bulgaria, Mexic, Corea, Spania, Franța, Polonia, Italia, Lituania, Norvegia. Dintre aceștia, peste 40 de jucători au venit din România.

Ediţia de anul acesta a fost sponsorizată de Ad Line Solutions și Best Business Travel, iar premiile s-au ridicat la valoarea de 3.000 de euro.

Jucători din Asia şi din America

Încă de la edițiile din anii trecuți, Cupa Academiei de Golf Demis Papillon s-a remarcat prin anvergura internațională, fiind un turneu care a atras de la început mulți jucători din Europa, Asia sau America. Pe lângă acest fapt, afinitatea cu misiunea Academiei, aceea de a promova golful în România și de a dezvolta o nouă generație de jucători, a fost principalul argument pentru susținerea ediției din acest an” a declarat IonuțȘișu, director Ad Line Solutions, partener al Cupei Academiei Demis Papillon 2013.  

Golful a început să prindă rădăcini și în România, iar nivelul jucătorilor a crescut odată cu numărul turneelor organizate la nivel regional, între care cupa Academiei de Golf Demis Papillon ocupă un loc foarte important. După patru ani de la prima ediție, turneul a devenit unul dintre cele mai mari la nivelul Europei Centrale și de Sud Est, ceea ce a fost demonstrat de numărul mare de jucători din România și din toată regiunea care au participat la ediția de anul acesta. De aceeea suntem onorați de parteneriatul pentru această ediție” Mihai Tecu, director Best Business Travel, partener al Cupei Academiei Demis Papillon 2013.  

Academia de Golf Demis Papillon a ajutat, în cei 5 ani de existenţă, la formarea a peste 600 de jucători de golf, dintre care mai bine de jumătate sunt din România. O categorie specială sunt juniorii, ale căror performanţe sunt deja vizibile prin rezultatele obţinute: campionul României la golf pentru grupa de juniori între 12 – 14 ani, Dorin Muşat, este un jucător format în cadrul Academiei Demis Papillon.

Despre Academia de Golf Demis Papillon

Academia de Golf Demis Papillon este o organizaţie non-guvernamentală care militeaza pentru dezvoltarea şi popularizarea golfului în România. Fondată de profesorul de golf Demis Papillon în 2009, Academia vizează pe termen scurt dezvoltarea jucătorilor de golf în Constanţa şi Bucureşti, urmărind, pe termen lung, creşterea şi formarea jucătorilor de golf din Romania, Bulgaria si Europa de Est. www.demigolf.ro.

POVESTEA LUI DEMIS PAPILLON O PUTEŢI CITI AICI.

 

Citeşte şi

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Bilantul Romaniei la Jocurile Olimpice Europene

Aventura sportivilor romani la Jocurile Olimpice Europene de la Baku s-a incheiat, rezultatele fiind, trebuie …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>