Acasa / Pariuri / Completarea si depunerea Declaratiei 200 in 2016

Completarea si depunerea Declaratiei 200 in 2016

Completarea si depunerea Declaratiei 200 in 2016

Completarea si depunerea Declaratiei 200 in 2016

Pentru castigurile inregistrate in anul 2015 la casele de pariuri online licentiate in Romania, orice jucator trebuie sa depuna declaratia 200 la ANAF. Acest formular fiscal este de fapt necesar de completat si depus de catre orice persoana care, pe parcursul anului anterior, a incasat castiguri extra-salariale prevazute in legislatie – spre exemplu castiguri din chirii si din tranzactii pe piata de capital.

Mai exact, printre ariile de castiguri ce impun depunerea declaratiei 200 se remarca urmatoarele: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, transferul titlurilor de valoare, operatiuni de vanzare – cumparare de valuta la termen pe baza de contract, jocuri de noroc online. Declaratia 200 trebuie depusa in 2016, ca de fiecare data, cel tarziu la data de 25 mai. Atentie, nedepunerea declaratiei 200 la termenul stabilit de lege inseamna sanctiuni, deci este bine ca acest subiect sa fie tratat cu seriozitate de orice persoana cu venituri din afara salariilor.

In cazul jocurilor de noroc offline (inclusiv pariuri sportive la casele de pariuri stradale) impozitul se retine la sursa (adica odata cu plata castigului este retinut si impozitul aferent de catre agentie – singura obligatie a jucatorului este sa prezinte un act de identitate). In schimb, pentru castigurile obtinute la agentiile si casele de pariuri online autorizate, jucatorul trebuie sa tina o evidenta a retragerilor efectuate (sau sa solicite operatorului acest lucru), iar pe baza acestei evidente trebuie sa completeze declaratia catre ANAF (declaratia 200) pana la 25 mai 2016 pentru a plati impozitul la pariuri online.

Ulterior, ANAF va calcula impozitul de plata si va transmite o instiintare persoanei fizice, iar aceasta va avea 60 de zile la dispozitie sa efectueze plata. Declaratia 200 poate fi descarcata de pe website-ul ANAF, unde se pot gasi si instructiuni explicite de completare a tuturor sectiunilor. Formularul se poate trimite si prin posta, cu confirmare de primire, urmand procedura prevazuta de lege.

Citeşte şi

CSM Politehnica Iași vs Astra Giurgiu - Echipe probabile şi pronosticuri

CSM Politehnica Iași vs Astra Giurgiu – Echipe probabile şi pronosticuri

CSM Politehnica Iași vs Astra Giurgiu – Echipe probabile şi pronosticuri 3 decembrie 2017, Iași, …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>