Acasa / Fără categorie / Christoph Daum: Ne gândim să câștigăm în Polonia

Christoph Daum: Ne gândim să câștigăm în Polonia

Christoph Daum: Ne gândim să câștigăm în Polonia

Christoph Daum: Ne gândim să câștigăm în Polonia

Echipa națională a României va juca sâmbătă, 10 iunie, de la ora 21,45, cu reprezentativa Poloniei, la Varșovia, într-un meci contând pentru preliminariile CM 2018.

Selecționerul Christoph Daum a declarat că o eventuală demisie a sa din funcție nu ar reprezenta un pas înainte pentru reprezentativa României, precizând că jucătorii nu vor deveni brusc mai valoroși în absența lui.

Întrebat dacă ia în calcul demisia în cazul în care România pierde meciul cu Polonia și implicit șansele de a obține calificarea la CM 2018, Daum a răspuns: “În primul rând noi ne gândim să câștigăm în Polonia. Despre celelalte lucruri putem vorbi după meci. În ceea ce mă privește pe mine, dacă demisionez acest fapt este un pas înainte pentru echipa națională a României? Jucătorii vor deveni mai valoroși sau vor apărea unii noi? Răspunsul este “Nu”. Problemele vor fi aceleași, însă trebuie să înțelegem că acesta este un proces, iar eu sunt onorat și pe deplin responsabil că fac parte din acest proces. Acest proces nu se va încheia în 10 zile și nici în unul-doi ani, va dura câțiva ani“.

Tehnicianul german a afirmat că a avut o ofertă de la un club din zona Arabiei de 2,5 milioane de euro pe care a refuzat-o. “Acum câteva săptămâni am avut o ofertă pe masă pentru 2,5 milioane de euro din zona arabă. Dar eu vă pot garanta că nu voi pleca pentru două milioane în plus în zona arabă, voi rămâne aici. Eu nu alerg după banii din zona arabă, nu este stilul meu. Două milioane sunt mulți bani, dar trebuie să înțelegem că uneori sunt principii și valori care contează mai mult“, a precizat Daum.

Problema “decarului” de la națională, extrem de mediatizată în ultimul timp în fotbalul românesc, a fost dezbătută și de selecționerul Christoph Daum, în cadrul conferinței de presă de azi. În opinia selecționerului neamț, calitatea unui fotbalist nu ar trebui să fie determinată de numărul de pe tricou și nu ar vedea o problemă dacă numărul 10 ar dispărea, pentru o perioadă, de la națională. “Poate ar trebui să renunțăm la numărul 10, nu supraevaluăm un număr, gândiți-vă că dacă realitatea este așa cum o spuneți, o să dezavantajeze un fotbalist. Hagi a fost un fotbalist grandios, un nume important în România, dar să ne gândim la olandezi care nu au mai avut un jucător mare de la Cruyff încoace sau Germania, unde a fost Beckenbauer. Noi, în Germania, nu legăm un fotbalist de numărul de pe tricou“, a spus Daum.

Declarațiile lui Daum vin să contrazică filozofia despre fotbal a lui Hagi. “Decarul a dispărut. A dispărut, fraților! A dispărut! Pentru că el a dispărut. Nu mai era important. Nu mai știa care e rolul lui. Nu se mai știe. Noi nu putem fi nordici, olandezi, belgieni, nemți. Suntem latini. Dragilor, învățați că suntem latini. Suntem creativi. Trebuie să jucăm fotbal creativ. Fantezie!“, spunea Hagi la finalul anului trecut.

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>