Acasa / stiri sport online / Satiri Fotbal / liga 1 meciuri / Chivorchian, pus sub acuzare de DNA!

Chivorchian, pus sub acuzare de DNA!

Gheorghe Chivorchian, fostul director executiv al clubului de fotbal Poli Timişoara, în prezent secretar general al FRF, a fost pus sub acuzare de DNA Timişoara în dosarul finanţării echipei de către Consiliul Judeţean Timiş, acesta fiind cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat dat sâmbătă de DNA, procurorii anticorupţie din Timişoara îl cercetează penal pe actualul secretar general al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Gheorghe Chivorchian, fost director executiv al clubului de fotbal Poli Timişoara.

Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Acuzaţiile care i se aduc lui Chivorchian fac parte din dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara de către Consiliul Judeţean Timiş, în perioada în care clubul de fotbal îi aparţinea omului de afaceri Marian Iancu.

“În cursul anului 2008, angajaţi din cadrul Consiliului Judeţean Timiş, cu ştiinţă, au întreprins demersurile necesare pentru alocarea unor sume de bani în vederea susţinerii echipei de fotbal ce aparţinea S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A. Concret, aceştia au avizat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, o hotărâre a Consiliului Judeţean Timiş şi au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare a echipei la competiţiile de club UEFA”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în baza acestor documente şi încălcând legea, au fost acordate societăţii conduse la acea vreme de Marian Iancu mai multe sume de bani, totalizând peste un milion de euro, în condiţiile în care societatea avea înregistrate restanţe la plata obligaţiilor către bugetul de stat, dar şi către finanţatorul Consiliul Judeţean Timiş.

Astfel, suma de un milion de euro este considerată prejudiciu adus CJ Timiş.

“Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că, după aprobarea finanţării, în scopul întocmirii şi efectuării înregistrărilor financiar contabile de către angajaţii Consiliul Judeţean Timiş a sumelor de bani virate către firma respectivă, Chivorchian Haic Gheorghe, pentru a sprijini activitatea infracţională a angajaţilor respectivi, a prezentat şi depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimaţi la clubul de fotbal respectiv”, se mai arată în comunicat.

De fapt, potrivit aceleiaşi surse, banii au fost utilizaţi de către societatea comercială în alte scopuri, respectiv pentru “plata datoriilor şi penalităţilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere şi întreţinere a stadionului Dan Păltinişanu aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Timiş şi închiriat echipei de fotbal, precum şi pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finanţelor Publice etc”, se mai arată în acelaşi comunicat.

Gheorghe Chivorchian a fost chemat, sâmbătă, la sediul DNA Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă toate aceste acuzaţii.

În acelaşi dosar, este cercetat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostafciuc..

Citeşte şi

Ponturi fotbal St Mirren-Dumbarton-Divizia 1 Scotia 27.03.2018

Una dintre cele mai dezechilibrate partide programate marțea aceasta în campionatul scoțian este cea dintre …

echo <<< AUTOGJS AUTOGJS; ?>