Casa de pariuri Bwin: prostie sau șmecherie? „Tactica” prin care își bate joc de clienți!

44

UPDATE. Casa de pariuri Bwin nu și-a asumat greșeala cu cotele (socotind că a fost vreo gafă la mijloc, și nu credința că poate acelea erau cotele corecte, din punctul de vedere al bookmakerului, într-un anumit moment), astfel că a anulat pariurile de la meciul de tenis Maceiras – Ram.

Rezultatele meciului Maceiras – Ram au fost anulate

A anulat nu doar pariurile cu cote atipice, ci și pe cel cu cotă minusculă, de la „peste 9,5 game-uri”! O bătaie de joc pe care casele de pariuri on-line o practică sistematic, apărându-se mereu cu un regulament penibil. Practic, jucătorul n-are niciodată dreptate, trebuind să accepte soluția caselor, care, atunci când nu vor să plătească, invocă invariabil „greșeala de cotă”.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Jucătorii la pariuri care preferă mediul on-line au avut ocazia, azi-noapte, să dea lovitura pe un meci de tenis disputat în cadrul unui turneu de tip challenger, competiție de mâna a treia în care blaturile fie între jucători, fie cele puse la cale de diverse organizații mai mult sau mai puțin legale, sunt la ele acasă. Pariorii cu conturi deschise la bwin.com se puteau umple de bani fără prea mult efort, condiția de îndeplinit fiind cea de minimă vigilență. Câștigul a fost, oricum, doar unul virtual.

„Partida-minune” a fost Adrian Menendez-Maceiras (Spania) – Rajeev Ram (Statele Unite ale Americii), scor 4-6, 6-7 (5), de la Leon (Mexic), un duel între doi jucători de locurile 202, respectiv 131 ATP. La respectivul meci, bookmakerii de la bwin.com au greșit, cu bună-știință sau cu intenții ascunse, cotele, asta întâmplându-se în cea de-a doua parte a setului 2. A fost o ocazie ideală pentru „vânătorii de cote” să-și umple conturile. Iar pentru alții – să piardă bani!

Cote de 3,6 în loc de 1,18!

Concret, despre ce a fost vorba. În timp ce cotele pentru câștigarea setului erau oarecum echilibrate, Ram (favorit numărul 5 al întrecerii) și Maceiras mergând „cap la cap”, cotele pentru break-uri erau uriașe, în prioada menționată (sfârșitul setului 2)! Doar că erau inversați jucătorii care serveau! Asta se întâmpla mult după miezul nopții în România!

Spre exemplu, deși, în realitate, Rajeev Ram era cel care servea, bwin.com prezenta cotele ca și cum americanul era cel care se afla la primire! Și valida scorul ca și cum erau numai break-uri, deci cota mare! Cotele pentru adjudecarea game-ului erau astfel inversate, erau „în oglindă”. Astfel, cine miza că Ram își făcea serviciul putea „agăța” cote frumoase, de 3,6 – într-o primă fază, apoi acestea au scăzut până la 2,4! În mod normal, acestea nu trebuiau să treacă de 1,18-1,2!

În paralel, casa de pariuri bet365.com prezenta corect derularea jocului, adică avea cote mici atunci când serveau jucătorii, turneul disputându-se pe o suprafață rapidă, motiv de break-uri puține. Totodată, bwin.com valida cotele mari!

La finalul setului 2, la bwin.com apărea că fiecare jucător a făcut câte 3 break-uri în respectiva manșă! În realitate, nu doar că n-a conținut în total 6 break-uri, dar setul 2 chiar n-a avut parte de vreun break, fiecare jucător adjudecându-și serviciul, iar manșa s-a decis la tie-break, revenindu-i lui Ram cu 7-5! Bwin.com a blocat posibilitatea jucătorilor de a paria abia când s-a ajuns la tie-break.

Cotele prinse de un jucător la meciul de tenis Maceiras – Ram

Țin scorul greșit pentru „fraieri”

În acest timp, bwin.com, până deunăzi sponsor principal la cluburile de fotbal Real Madrid și AC Milan, a achitat prompt celor inspirați și atenți sumele rezultate în urma „agățării” cotele mărite. Însă nu se știe câți pariori s-au „ars”, fiindcă există și astfel de cazuri, cu certitudine!

Dar bwin și alte case de pariuri sunt acoperite de hârtii. Regulamentul caselor de pariuri on-line specifică faptul că scorurile pe care le afișează nu sunt neapărat cele oficiale/reale. Este și motivul pentru care jucătorii trebuie să dețină mai multe surse de informare, de preferat să privească evenimentul aflat în derulare pe care mizează. La tenis, această condiție este chiar obligatorie!

La evenimentele „live”, cotele se trec „invers” din două motive principale: fie pentru a deruta jucătorii mai puțin experimentați (cei care folosesc o singură sursă aflare a scorului, iar aceasta este chiar site-ul pe care joacă), fie pentru a câștiga cineva anume, cu „temă”, un personaj care mizează iute pe cotele câștigătoare și se umple de bani cu un singur clic. Există și o a treia variantă: gafa bookmakerului (cel care face cotele), însă este puțin plauzibilă, cotele fiind generate, de cele mai multe ori, de calculator.

În cazul meciului indicat, este greu de stabilit cu exactitate care dintre cele trei variante este cea reală. Cert este că bwin.com continuă seria gafelor și și-ar putea pierde o parte din clienți. Fie și i-ar putea atrage pe alții, pe cei experimentați, care nu fac altceva decât să le vâneze greșelile și să se îmbogățească astfel de pe urma lor.

Diferențele dintre casele de pariuri sportive on-line bwin și bet365:

– oferta net superioară a celor de la bet365, ca număr de evenimente și ca diversitate de discipline sportive.

bwin ofertă cote mai slabe jucătorilor decât bet365.

– greșelile, fie ele voluntare sau involuntare, sunt frecvente la bwin.com, în timp ce bet365.com pare să-și respecte mai mult clienții.